Judecătorii nu vor să-l reabiliteze pe fostul polițist Priboianu, condamnat pentru luare de mită

0
851
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Fostul polițist Adrian Priboianu, condamnat pentru fapte de corupție, a dorit să-și curețe cazierul, însă fără prea mare succes.  El a cerut să fie reabilitat după ce a fost condamnat pentru trafic de influență și a executat o parte din pedeapsă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins, joi, 2 decembrie, cererea de reabilitare a lui Ionuț Adrian Priboiu, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, acuzat că a luat mită 4.000 de euro.

El a fost condamnat cu executare și chiar a petrecut ceva timp în spatele gratiilor, după ce a fost prins în flagrant.

Procurorii spun că în perioada 3-14 mai 2012, prevalându-se de calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, a pretins de la un administrator de societate comercială, denunţător în cauză, atât direct, cât şi prin intermediar, remiterea unei sume de bani, respectiv iniţial 10.000 euro, majorată ulterior la 50.000 euro şi, în final, negociată la 25.000 euro, pentru ca în schimb să intervină pe lângă şefii săi ierarhici în vederea clasării unui dosar înregistrat pe rolul serviciului în care activa.

De asemenea, în perioada 14 mai-15 iunie 2012, în caeeași calitate, a pretins de la aceiaşi denunţători remiterea unei alte sume de bani, negociată în final la nivelul a 4.000 euro, pentru a interveni pe lângă un alt ofiţer de poliţie căruia îi fusese repartizată spre soluţionare lucrarea privind verificarea activităţii societăţii comerciale administrate de unul dintre denunţători, astfel încât lucrarea să fie clasată.

La data de 15 iunie 2012, Priboianu a primit de la denunţător suma de 4.000 euro, fără să știe că fusese organizat un flagrant.

Pe 16 iunie 2012, polițistul a fost arestat, iar un an mai târziu, acesta a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

 După ce a ispășit perioada obligatorie de două treimi din pedeapsă, fostul polițist a obținut eliberarea condiționată, în 2014. În același dosar a fost condamnat și colegul lui Priboianu, Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influență.

Revenind în prezent, în primăvara acestui an, fostul polițist a depus la instanță cerere de reabilitare judecătorească, iar joi, 2 decembrie, judecătorii au respins cererea, însă hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.