Județele în care este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise

0
209
Măsuri de protecție contra SARS COV-2. FOTO PIXABAY

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât impunerea obligativității măștilor în anumite locații și în anumite ore, de la 1 august a.c., în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel că, mai multe județe vor aplica măsura, potrivit b1.ro

Județul Buzău

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a impus obligativitatea purtării măștilor sanitare în spaţiile publice deschise precum pieţele, târgurile, zonele de aşteptare precum staţii de autobuz sau peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, fără ca această enumerare să fie limitativă, în intervalele orare în care se desfăşoară respectivele activităţi.

Măsurile stabilite în Hotărârea CJSU sunt valabile pe întreg teritoriul judeţului Buzău şi intră în vigoare de la data adoptării. Hotărârea va fi transmisă tuturor membrilor CJSU şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Județul Prahova

Masca de protecție purtată în spaţii deschise pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus va deveni, de la 1 august, obligatorie și în județul Prahova. Hotărârea a fost luată joi, 30 iulie 2020, într-o şedinţă a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise, respectiv târguri, zonele de aşteptare, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Județul Constanța

Joi, 30 iulie a.c., prefectul George Niculescu a declarat că măștile de protecție pentru prevenirea răspândirii de Covid-19 devin obligatorii de sâmbătă, 1 august, în spațiile deschise aglomerate din județ, între orele 18.00-24.00.

”Acest interval, 18.00-24.00, a fost stabilit la propunerea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului Județean de Poliție. Între orele respective, ni s-a transmis că, potrvit statisticilor, se aglomerează toate stațiunile turistice de interes național din județ”, a afirmat prefectul.

Astfel că, masca sanitară va fi obligatorie în tot județul Constanța, ”acolo unde sunt spații deschise predispuse aglomerării și nu se poate respectat distanța socială de doi metri, în piețe, târguri, curțile interioare ale bisericilor, gări, stații de autobuz”.

Județul Vâlcea

Comitetul județean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a impus purtarea măştii de protecţie, începând de miercuri, 29 iulie,  în spaţiile aglomerate şi deschise.

Oamenii sunt obligați să poarte măști de protecție în târguri, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări şi stații de transport, dar și în alte spații aglomerate şi deschise.

Județul Brașov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Brașov a decis ca masca de protecție să devină obligatorie și în spațiile publice din județul Brașov. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august.

Mai exact, autoritățile locale brașovene au decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe şi târguri, dar şi pe arterele pietonale şi în alte zone aglomerate.

Județul Dâmbovița

Masca este obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din Dâmbovița a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura intră în vigoare de joi și va fi valabilă pe tot parcursul zilei, în tot județul.

Județul Argeș

Și în județul Argeș masca este obligatorie și în spaţii deschise, aglomerate.

Municipiul Călărași

În județul Călărași oamenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi în aer liber.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în şedinţă extraordinară, miercuri, 29 iulie, a dispus mai multe măsuri printre care recomandarea de purtare a măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise din municipiu, respectiv pieţe, târguri, oboare, parcuri şi locuri aglomerate.

Municipiul Galați

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi a stabilit joi locurile publice și intervalele orare când purtarea acestora este impusă.

În Galați, în intervalul orar 16.00 – 23.00, masca de protecție pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, este obligatorie pe faleza Inferioară și Superioară, Promenada Bl. P1 – P12, 4. Parc Spicul, parc Romarta Veche, parc Grădina Publică, parc Eminescu, parc Viva, Promenada Potcoava de Aur, parc Şahişti Ţiglina 1, parc Şahişti M19, parc Şahişti M39, parc Cloşca, platoul Sala Sporturilor, parc Turn TV și strada Brăilei.

De asemenea, în intervalul orar 07.00 – 18.00, masca este obligatorie în Piaţa Centraţă, Piaţa Ţiglina 1, Piaţa Micro 17, Piaţa Micro 19, Piaţa Micro 39 și Piaţa Basarabiei.

În Talcioc, masca de protecție este impusă în intervalul orar 07.00 – 13.00, iar în stațiile de transport în comun aceasta este obligatorie în intervalul orar 07.00 – 22.00.

Municipiul Alexandria

Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Alexandria, județul Teleorman, a hotărât  impunerea purtării măștilor de protecție, a eșarfelor sau a oricăror dispozitive care acoperă nasul și gura, confecționate din diverse materiale textile, începând de joi, 30 iulie.

Mai precis, măștile sunt obligatorii în spațiile deschise din Piața Unirii și Piața Peco, stațiile de transport în comun de pe raza municipiului Alexandria și pe raza întregului municipiu, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanțării sociale de 2 metri între cetățenii Alexandriei sau cei aflați în tranzit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.