Județul Constanța – cel mai grav lovit de secetă, urmat de Tulcea

0
647

În ciuda faptului că Dobrogea este bogată în ape terestre și subterane, paradoxal, este cea mai grav lovită de secetă în acest an. Acesta este rezultatul unui raport parțial al Ministerului Agriculturii. Potrivit acestuia, din totalul de aproape 3 milioane de hectare însămânțate în toamnă, în județele Constanța și Tulcea, circa jumătate din acestea sunt grav afectate, potrivit unor verificări făcute de specialiștii care au făcut verificări în teren.

“Județele cele mai calamitate sunt Constanța cu 329 mii ha, Tulcea cu 122 mii ha, Botoșani, Ialomița și Buzău cu 69 de mii ha. Sunt diferențe semnificative, și o să le verificăm, între județe vecine cu regim de relief și de precipitații asemănător. Diferențe foarte mari”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, citat de Europa FM.

Ministrul a făcut apel atât la vigilența echipelor care fac verificări, cât și la sinceritatea fermierilor, în vederea acordării unui sprijin din partea statului, dar numai a celor afectați cu adevărat de această secetă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.