Județul Constanța pe locul 2 pe țară la număr de intervenții SMURD în 24 de ore

0
286

În ultimele 24 de ore, 1.202 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (264 cazuri), urmată de județele Constanța (78 cazuri), Timiș (49 cazuri) și Cluj (49 cazuri).

În afara acestor situații, echipele de pompieri au acționat pentru stingerea a 92 de incendii, descarcerarea victimelor în cazul a 5 accidente rutiere, precum și pentru gestionarea a 211 misiuni de protecție a comunităților.

Din nefericire, în cursul zilei de 13 iulie, în urma situațiilor de urgență produse, 1 persoană și-a pierdut viața în incendiu (CJ), 3 au decedat în accidente rutiere (CL, GL și OT) și alte 3 persoane au fost găsite înecate (BN, CT și IS).

Una dintre intervențiile relevante a avut loc ieri dimineață, în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde pompieri au fost solicitați să intervină la o explozie urmată de incendiu, la o autoutilitară ce transporta un aparat de sudură cu oxiacetilenă.

Echipajele de salvatori ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifestă generalizat, ca urmare a unei explozii ce a afectat mai multe autoturisme parcate și apartamentele din vecinătate. Totodată, în urma acestui eveniment 3 persoane au nevoie de îngrijiri medicale. După evaluarea și acordarea asistenței medicale la fața locului, 2 persoane au necesitat transportul la spital (1 victimă ce prezenta arsuri la nivelul spatelui și 1 victimă cu traumatisme la nivelul membrelor), iar cea de-a 3 a refuzat transportul la spital. În urma evaluării pagubelor s-a constatat că au fost afectate 17 autovehicule și apartamentele de la 3 blocuri de locuit, la nivelul fațadei acestora (geamuri sparte, balcoane și fațade degradate).

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 25 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși/mistreți), în județele: Argeș (2), Bistrița-Năsăud (1), Brașov (6), Covasna (3), Harghita (5), Mureș (7) și Vâlcea (1).

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.