Județul Constanța, vizat de un cod portocaliu de ploi abundente

0
2482
Foto-Cătălin Schipor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis avertizări, cod roșu, cod portocali și cod galben, de ploi abundente, pentru mai multe județe din țară. Județul Constanța este vizat de un cod portocaliu, până sâmbătă, la ora 10:00.

Meteorologii au emis și un cod roșu pentru județul Vâlcea și zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș, valabil în intervalul 2 septembrie, ora 15:00 – 3 septembrie, ora 03:00.

Codul roșu:

„Local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp”.

Codul portocaliu:

„În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii”.

Codul galben:

„În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Notă: Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării”.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.