Karma: şezlonguri înghiţite de mare! Au avut de suferit cei care nu respectă regula celor 5 metri

0
2137

În ultima săptămână, inspectorii ABADL au dat zeci de măsuri prin care atenționăm operatorii de plajă, regulă valabilă și pentru turiștii pe cearceafuri, să respecte acei cinci metri de la linia țărmului. Cu toate acestea, mulţi operatori de plajă nu respectă aceste reguli, iar dacă de inspectorii ABADL nu le-a păsat, ei bine Marea a întors karma asupra lor.

Regula prin care opratorii de plaje trebuie să respecte cei cinci metri de la ţărm până să îşi pune şezlongurile, nu este respectată mai de nimeni. Acest lucru este necesar şi pentru ca utilajele să poată intra noaptea pe linia țărmului să curețe de algele și gunoaiele de pe această porțiune de plajă. Dar dacă oamenii nu înţeleg prin vorbă bună, poate înţeleg atunci când Marea vine peste şezlongurile şi umbrele lor. Asta s-a întâmplat recent în staţiunea Mamaia, iar fenomenul a fost surprins de o persoană. La aceste lucruri nu a rămas indiferent directorul ABADL, care a ţinut să le atragă din nou atenţia operatorilor de plajă.

Așa se întâmplă atunci când dorești neapărat să fii tu la buza apei cu șezlongurile – începe până și marea să te împingă înapoi! Așa se întâmplă când măsori cei cinci metri de la mal folosind unități proprii de măsură! Curenții marini ai Mării Negre sunt foarte capricioși și pot face ca apa să se retragă sau să avanseze destul de mult pe nisip. De aceea, este indicat să lăsați Marea să respire, ca să nu înotați apoi după umbrelele și șezlongurile aflate în larg”, a precizat Bogdan Bola, directorul ABADL.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.