Klaus Iohannis a vorbit pentru prima dată de românii plecați în străinătate la cules de sparanghel: Au fost greșeli organizatorice

0
602

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de presă despre românii care au plecat la muncă în străinătate, în special în Germania și că fac parte din categoria muncitorilor sezonieri. Președintele arată că aceștia nu au fost trimiși de către statul român și admite că s-au petrecut erori organizatorice.

”În fiecare an, din păcate, mulți români au plecat la muncă în străinatate. De la Revoluție încoace, au plecat, se pare peste 4 milioane și este regretabil.

Oamenii care pleacă sezonier, majoritatea pleacă fiind sub contract cu niște agenți economici, nu sunt organizați de stat. Este alegerea lor și ar trebui să ne gândsim bine să vedem cum vom putea să le oferim condiții în țară, ca să nu mai fie forțați să plece în afara țării.

La început au fost greșeli organizatorice, dar pe parcurs au fost remediate. Cei care au greșit, au plătit.”, a spus Klaus Iohannis.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.