Klaus Iohannis anunță când am putea renunța la restricții și la starea de alertă

0
241

Klaus Iohannis a anunțat că treptat se vor reduce toate restricțiile și la un moment dat se nu va mai fi nevoie nici de prelungirea stării de alertă.

Președintele a vorbit și despre ridicarea restricțiilor din țara noastră dar și despre posibilitatea ca starea de alertă să nu mai fie prelungită. Condiția principală este ca cetățenii să se vaccineze în număr cât mai mare, cât mai repede.

“Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie. Calea de ieșire este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii: dragi români, mergeți și vă vaccinați. Lucrurile nu se vor întâmplă de azi pe mâine. Dacă ne vaccinăm, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, pe măsură ce pandemia se reduce, numărul de persoanel la AȚI, numărul de decese, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul național evaluează permanent împreună cu INSP. Ușor, ușor se atenuează câte o măsură. Nu există variante de rezervă, asta e vestea tristă. Vestea bună e că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm și ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, pandemia va tot continuă și nu cred că cineva își dorește așa ceva. La un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunta și la prelungirea stării de alertă. Eu personal sper să ajungem cât mai repede în această etapă”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.