Klaus Iohannis: „Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară”

0
304

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut miercuri o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după întâlnirile de lucru cu premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului.

”Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte bune cu Premierul și miniștrii din Guvern pentru a găsi soluții pentru România și români. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. Putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și criza economică. Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim. 

Vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere. O primă chestiune – sănătatea. Este nevoie de investiții semnificative în spitale. Suntem în topul european în ceea ce privește vaccinarea și cu totii avem speranța ca, până la vară, să ieșim din pandemie.

O a doua zonă discutată este cea a locurilor de muncă. Foarte multți români și-au pierdut locurile de muncă și unii sunt în acest pericol. Este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme pentru crearea locurirlor de muncă pentru românii loviți de pandemie.

Trebuie să investim în școli. Sitemul românesc are nevoei de foarte mulți bani. Este nevoei și aici de multe investiții pentru a nu avea incendii și accidente în școli, pentru a avea autorizații, să eliminăm ăncălzirea pe lemne și să avem toalete. Avem nevoie de materiale didactice modernie și școli noi. Avem nevoie de școli verzi. Până în aprilie vom avea un Plan Național coerent”, a precizat președintele României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.