Kremlinul susține că acuzațiile privind crimele de război comise în Ucraina sunt o „minciună”

0
113
Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora forțele rusești ar fi comis crime de război în provincia ucraineană Harkov, calificându-le drept „minciună”, relatează Reuters.

Aproximativ 450 de cadavre, despre care Ucraina spune că majoritatea sunt ale unor civili, au fost găsite în gropi comune în apropiere de Izium, după ce trupele rusești au fost forțate luna aceasta să părăsească regiunea Harkov, pe care o controlau în mare parte încă din primele săptămâni ale campaniei lor militare din Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că anchetatorii de la fața locului au găsit dovezi de tortură, inclusiv cadavre cu mâinile legate, și a acuzat trupele ruse de comiterea de crime de război.

Întrebat luni despre declarațiile lui Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Este același scenariu ca la Bucha. Este o minciună și, bineînțeles, vom apăra adevărul în această poveste”.

Rusia a respins anterior afirmațiile potrivit cărora trupele sale ar fi comis crime de război în Bucha, în afara Kievului, după ce au ieșit la iveală dovezi privind uciderea civililor în timp ce orașul era controlat de trupele rusești, după retragerea Rusiei la sfârșitul lunii martie.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.