La 21 de ani, Loredana Filimon este cel mai tânăr membru al echipajului Fregatei Mărășești

0
584
Loredana Filimon, cel mai tânăr membru al echipajului Fregatei Mărășești. FOTO SMFN

Cel mai tânăr membru al echipajului Fregatei Mărășești de pe cea mai mare navă de război construită în România este maistrul militar Loredana Filimon. Specialitatea acesteia este „Comunicații Informatică și Război Electronic.”

Loredana Filimon este maistru militar clasa a IV-a, de un an face parte din echipajul fregatei Mărășești și anul acesta la Ziua Marinei va fi pe mare.

”Marina înseamnă curaj, asumarea de a naviga pe mările și oceanele misterioase și neprevăzute, așa cum afli chiar din primul an de școală când pleci pentru o lună de zile cu Nava-Școală Mircea. Asta a făcut ca alegerea mea să se îndrepte spre marină, spre promisiunea de a înfrunta frica de neprevăzut, dar și liniștea ce ne-o transmite frumusețea unui apus sau răsărit văzut în alt colț al lumii oferindu-ne speranța de a continua.

Am 21 de ani, am un an în câmpul muncii ca maistru militar, iar primul pas spre armată l-am făcut la 18 ani când am pășit cu timiditate dar încrezătoare în forțele proprii pe poarta Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. Am absolvit Liceul Teoretic Decebal din Constanța, iar în anul 2017 am susținut examenul de bacalaureat, pe care l-am promovat cu 8,31 media generală. Tot în acel an, am mai trecut printr-un examen, care avea să-mi schimbe viitorul, un examen pe care l-am tratat cu seriozitate, astfel încât la afișarea rezultatelor să fie scris: 1.Filimon Loredana 9,50. A fost cu siguranță unul din cele mai fericite momente din viața mea și m-a ambiționat să continui“, a povestit Loredana Filimon.

Aceasta a precizat că a ales armata pentru că și-a dorit să lucreze într-un mediu în care sunt importante respectul, devotamentul și dezvoltarea profesională, curiozitatea de a cunoaște și interacționa cu alte structuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.