La Constanța începe competiţia internaţională dedicată tinerilor pianişti

0
94

În perioada 28 – 31 octombrie 2021 se va desfăşura online cea de-a patra ediţie a concursului internaţional „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists”.

În cadrul competiţiei au ocazia să îşi exprime talentul şi pasiunea pentru pian cei mai buni tineri pianiști din Constanța, România dar și din străinătate. Proiectul este organizat de Asociația Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Camerloher Musikschule Murnau, Germania, Fundația ACUMM, România.

În competiţie s-au înscris 81 de concurenți din multe orașe din România dar și din America, Marea Britanie, China, Indonezia, Vietnam, Polonia, Republica Ceha, Macedonia, Armenia, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Slovacia, Ucraina, Malaysia, Thailanda, Turcia, Australia.
Invităm toţi iubitorii de pian să urmărească acest eveniment cultural şi gala de premiere pe pagina de facebook a proiectului dar şi pe canalul de youtube al Asociaţiei Nihil Sine Arte.

Tinerii artişti instrumentişti vor avea ocazia să-și exprime talentul într-o competiție de nivel înalt, al cărei juriu este alcătuit din personalități artistice și pedagogice din România și din străinătate: Verona Maier, Toma Popovici, Thomas Böckheler, Boldizsár Csicky, Florian Mitrea, Daniel Goiţi, Alina Deleanu, Daniela Vlădescu.

Competiția va avea loc într-o singură etapă, pe următoarele grupe de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani, 19-28 ani. Se vor acorda premii în bani pentru toate categoriile de vârstă, recitaluri, 3 premii speciale „concert cu orchestră” şi masterclass-uri de pian în România şi Germania. Premiile vor fi acordate tuturor categoriilor din concurs, fără discriminare de vârstă, etnie, naționalitate sau alte criterii.

Concursul „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” a debutat la Constanța în anul 2018 din dorinţa de a susţine arta şi cât mai mulți tineri pianiști din România și din străinătate, şi s-a dovedit a fi un succes datorită numărului mare de pianişti înscrişi, număr ce creşte de la an la an.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanța si are o valoare totală de
82.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.