La Constanța, nicio clădire emblematică de birouri

0
142

Investiții totale de peste 2 miliarde de euro sunt în derulare în acest moment sau vor fi demarate în perioada imediat următoare, la nivelul celor mai mari cinci orașe din țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța). Astfel, între finalul anului 2021 și 2024, în cele cinci orașe și în regiunile adiacente vor fi finalizate proiecte de proprietăți comerciale ce cumulează, în total, peste 370.000 mp (clădiri de birouri, spații logistice, parcuri de retail), șapte mari hoteluri afiliate unor branduri internaționale și peste 20.000 de apartamente noi, conform raportului BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (BREC) – REGIONAL CITIES.

Constanța a atras, până în prezent, investiții cu precădere pe segmentele de retail și logistic, iar în ultimii ani este ținta investitorilor rezidențiali, atât în oraș, cât și în stațiunile de pe litoral, pe segmentul apartamentelor de vacanță. Un număr de peste 7.000 de apartamente sunt în lucru în acest moment sau vor fi lansate în perioada următoare, între care o investiție de 40 de milioane de euro în faza a doua a proiectului Gran Via Marina al dezvoltatorului spaniol Gran Via, care va finaliza 500 de apartamente noi până în 2024.

Regiunea are potențial ridicat pențru logistică, datorită localizării și infrastructurii de transport disponibile. De asemenea, orașul ar putea atrage, în viitorul apropiat, cel puțin o investiție majoră pe segmentul de birouri, având în vedere că nu există nicio clădire emblematică pe acest segment, în prezent. 

Conform companiei de consultanță imobiliară IMRA Real Estate, sectoarele industrial și logistic vor atrage o serie de investiții majore, în proiecte precum Constanța Business Park, dezvoltat de Global Vision & Globalworth, proiectele logistice WDP din Mihail Kogălniceanu și Agigea, ELI Xpress Constanța (parte a portofoliului Element Industrial) și DP World Logistics, care urmează să fie dezvoltat în curând, în cadrul Portului Constanța Sud – Agigea.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.