„La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“, a tunat Decebal Făgădău

0
1580
Parcare cu plată în Mamaia Nord. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ședința ordinară a Consiliului Local Constanța pe luna iunie a însumat aproape 60 de proiecte pe ordinea de zi. S-au dat bani pentru grădinițe și cluburi sportive și s-a reglementat contravențiile pentru parcările cu plată din municipiul Constanța.


Un număr de cinci creșe și grădinițe au primit aprobarea pentru a fi modernizate, pe proiecte ce însumează aproape 24 de milioane de lei.

Consilierii locali au aprobat și demolarea ultimelor rămășițe aflate pe terenul municipalității, astfel încât lucrările să se desfășoare fără obstacole.

„Noi trebuie să investim atât în infrastructură, cât și în structurile sportive, astfel încât copiii noștri să aibă o alternativă și modele în viață din lumea sportului. Am acordat finanțare către 14 cluburi ce acoperă multe discipline: fotbal, handbal, volei, baschet, etc. Sper ca toți sportivii să ajungă să fie premiați, așa cum astăzi, ca de obicei, cei ce au obținut performanță în numele orașului și al țării, împreună cu antrenorii lor, au fost premiați“ a precizat primarul Decebal Făgădău.


Unul dintre cele mai de interes puncte de pe ordinea de zi a fost cel ce reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța. Potrivit edilului, din 95.000 de mașini înregistrate în municipiul Constanța, aparținând persoanelor fizice, aproximativ 15.000 plătesc. 80.000 de mașini NU PLĂTESC TAXA DE REZERVARE. Acestea nu sunt parcate în garaje sau pe proprietate particulară ci pe domeniul public în condițiile în care taxa de rezervare a locului de parcare este de 200 de lei pe an.
În ceea ce privește persoanele juridice, din aproximativ 20.000 de mașini, DOAR 200 PLĂTESC TAXA DE REZERVARE. Așadar, aproape 19.800 de mașini ce aparțin firmelor parchează gratuit pe domeniul public.

„Vreau să demontez câteva minciuni propagate în spațiul public în ultima perioadă:
La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă. Astăzi, (30 iulie – n.r.) în municipiul Constanța, avem 95.000 de autoturisme ce aparțin persoanelor fizice și în jur de 20.000 de mașini ce aparțin firmelor. Câte dintre acestea plătesc taxa de rezervare loc de parcare?
Asta reglementează hotărârea de astăzi: cine parchează pe un loc de parcare și nu plătește sau ocupă locul de parcare al cuiva care și l-a rezervat va fi amendat.
Pentru parcările cu plată din oraș tariful este reglementat deja din anul 2017 și variază în funcție de Constanța sau stațiunea Mamaia și de numărul de ore pentru care se plătește.
Parcarea cu plată trebuie plătită, nu există nimic gratuit, nicăieri. Fac excepție locurile pentru persoanele cu dizabilități și mașinile electrice sau hibrid. În afară de acestea, toată lumea care parchează în parcările cu plată ale orașului trebuie să plătească, așa cum se plătește peste tot în lume.
Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“,
a punctat Decebal Făgădău.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.