La final de mandat, Țuțuianu e preocupat să se desfășoare concursul pentru managerul Centrului „Burada“, nu și pentru alte instituții

0
992

Deși pentru mai multe instituții din subordine, Consiliul Județean Constanța trebuie să organizeze concurs de proiecte pentru alegerea managerului, doar la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“ acesta se află în plină desfășurare. Asta după ce Horia Țuțuianu o numise, inițial, pe Nicoleta Bercaru director interimar, iar după doar o lună aceasta a rămas fără post, în urma votării unui proiect de hotărâre inițiat de către consilierii liberali. Culmea, ea a renunțat, ieri, să mai participe la concurs.

Mai mulți directori cărora le-a expirat mandatul sau au fost numiți interimari de Consiliul Județean Constanța (cum ar fi dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța) așteaptă să fie organizat concursul de proiecte pentru alegerea conducerii instituțiilor. Acest lucru nu este valabil și în cazul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, Horia Țuțuianu fiind preocupat să fie ales managerul centrului înainte de a-și termina mandatul în fruntea C.J.C.

Concursul de proiecte de management pentru fosta Școală Populară de Arte a debutat pe 18.09.2020, iar până pe 09.10.2020 au putut fi depuse proiectele și dosarele de concurs. Pe data de 12.10.2020 au fost selectate dosarele, unul dintre candidați fiind respins deoarece nu ar îndeplini condițiile legale de participare. Acesta a depus deja contestație.

Dosarele altor trei candidați au fost acceptate, iar proiectele lor de management sunt analizate până pe 20.10.2020. A doua zi va avea loc interviul, iar în 24 de ore va fi anunțat rezultatul concursului. Contestațiile vor putea fi depuse încă trei zile după aceea.

Printre cei care și-au depus dosarele de concurs s-a numărat și Nicoleta Bercaru, cea care fusese numită, în luna mai a.c., director interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, de către Horia Țuțuianu. După doar o lună aceasta și-a pierdut funcția, în urma votului unui proiect de hotărâre inițiat de către consilierii liberali.

După votarea în Consiliul Județean Constanța a Caietui de obiective elaborat în vederea concursului de proiecte de management pentru Centrul „Burada“, au existat mai multe acuzații potrivit cărora acesta a fost întocmit fix pentru ca Nicoleta Bercaru (consilier județean până la numirea ca director interimar) să poată candida pentru funcția de manager al acestei instituții.

Culmea, însă, joi (15.10.2020) profesoara și-a retras ieri candidatura, rămânând doar doi candidați în concurs: Șerban Cezar Gheorghiu, actualul director interimar, șeful secției Ansamblul artistic „Izvoare Dobrogene“, și baritonul Cătălin Țoropoc, solist al Operei Naționale București, fost colaborator al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, fiind absolvent al Universității „Ovidius“ din Constanța.

Contactată de Focus Press, Nicoleta Bercaru nu a dorit să comenteze în vreun fel, să infirme sau să confirme.

Probabil Nicoleta Bercaru dorește acum să plece cu Horia Țuțuianu la Capitală, fostul președinte al C.J.C. fiind primul pe lista candidaților P.S.D. Constanța pentru Camera Deputaților, deci pe un loc eligibil, plecarea sa fiind sigură. Doar Țuțuianu are nevoie și la București de șefă de cabinet, nu?!     

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.