GALERIE FOTO: La Mangalia, proiectele cu fonduri UE sunt în curs de finalizare

1
782

În municipiul Mangalia, sunt în curs de finalizare lucrările demarate la sfârșitul anului trecut sau începutul acestui an, la cele șase proiecte finanțate cu bani europeni. În prezent, se lucrează intens la modernizarea și reabilitarea mai multor străzi și trotuare din cartierele orașului, dar și la modernizarea infrastructurii din stațiunile Saturn și Neptun-Olimp.

Astfel, modernizarea centrului vechi al orașului, Piața Republicii, este un prim proiect care va fi finalizat în luna octombrie, a.c. Lucrările au inclus intervenții la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi. Urmează montarea stâlpilor de iluminat, a mobilierului urban și amenajarea unei fântâni arteziene în zona Casei de Cultură.

În stațiunea Saturn, odată cu încheierea sezonului estival, au fost reluate lucrările la trotuare și pista de biciclete. A fost pus în funcțiune iluminatul stradal, pe mai multe segmente de drum din stațiune.

Ulterior, se va turna cel de-al doilea strat de asfalt pe toate cele patru străzi din proiect: Greenport, Henny Ignatie, Lavrion, Corneliu Coposu, proiectul urmând a se finaliza, în luna noiembrie a acestui an. În cadrul proiectului de modernizare a stațiunii Neptun, intervențiile în teren au fost reluate, odată cu încheierea sezonului estival. În prezent, se continuă asfaltarea străzilor și modernizarea trotuarelor, pe toate arterele cuprinse în proiect. Până la sfârșitul acestui an, 17 străzi din oraș vor fi complet reabilitate, tot cu bani europeni.

S-a finalizat turnarea primului strat de asfalt pe străzile Mihai Viteazul și Oituz. Zilele acestea, se încheie lucrările de modernizare a trotuarelor, pe strada Oituz, iar ulterior se va interveni pe celelalte străzi din proiect, respectiv Vasile Pârvan, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Mărășești, Frumoasei, Dr. Motaș. Până la sfârșitul anului, se va turna cel de-al doilea strat de covor asfaltic, pe toate străzile supuse reabilitării.

De asemenea, lucrările s-au finalizat și la exteriorul Bisericii ”SF. Gheorghe” (monument istoric). La acest proiect finanțat din fonduri UE, urmează montarea iluminatului arhitectural, pe fațadele clădirii, asemenea iluminatului bisericii de pe strada Rozelor.

Lucrările vor continua cu refacerea picturii interioare a lăcașului de cult, cu reabilitarea tuturor instalațiilor, dar și cu cele de construire a unui nou lumânărar, termenul estimat de finalizare fiind anul 2021. Un alt proiect, care va fi încheiat în primăvara anului viitor, este cel de reabilitare a falezei Mangalia-Saturn. Aici, lucrările la pavajul de granit sunt aproape finalizate pe zona 4 de intervenție, cuprinsă între Hotelul Paradiso și Parcul Diana, urmând să se intervină cu montarea granitului pe segmentul de coronamente, iar punctul de belvedere, atracția falezei, va fi finalizat, luna viitoare. În prezent, lucrările înaintează în teren, pe zona 1 de intervenție a proiectului, cuprinsă între Parcul Diana și Hotel Cerna din Saturn.

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce nu comentați cum se fac reabilitare…. Prin 1968cand au început sa fie construite stațiunile au fost trasate și realizate străzile din beton (30-60cm grosime) ulterior asfalt care a ajuns și el la 50cm… Acum de ce scoatem betonul sa punem piatra….. Abia aștept acum sa ploua… Vezi lac de acumulare în zona stadion neptun…. Nu faci tu rigole în Saturn la fel… Cum sa nu ai rigole….. Explicația constructorilor…. ” se duce în mare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.