La nivelul judeţului Constanţa, 73 de persoane cu coronavirus s-au externat şi stau izolate la domiciliu

0
235
Sursa foto: digi24.ro

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.082 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, anunţă Prefectura judeţului Constanţa.

Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 778 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 270 de persoane internate, dintre care 251 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 710 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 73 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. La nivelul județului Constanța au fost incluse 522 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 102 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (88 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 70 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 10 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 4 internați COVID-19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.