UPDATE. La noapte constănțenii vor avea din nou apă caldă și căldură

0
3788

Electrocentrale Constanța SA a informat consumatorii că înregistrează o avarie la instalația de producere a energiei termice și a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte către principalul său client, RADET Constanța și, implicit, către consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Astfel, în cursul zilei de 10.12.2020, începând cu ora 00:00 constănțenii au rămas fără apă caldă și căldură, asta după ce cu o zi în urmă RADET a înregistrat o avare care a lăsat în frig mai bine de jumătate de oraș.

Potrivit directorului tehnic al CET Constanţa, Monica Neacşu, lucrările de remediere a avariei sunt estimate a se încheia în această seară, în jurul orei 19:00, dar mai este nevoie de aproximativ patru, cinci ore pentru umplerea instalaţiilor şi apoi reluarea furnizării apei fierbinţi către RADET.

Noi estimăm că finalizăm lucrările până la ora 19:00, urmând apoi să încărcăm instalațiile din centrală, care mai durează cam cinci ore, după care vor trebui încărcate și rețelele de transport și abia după ce se crează parametri necesari pentru circulația pe magistrală putem să pornim instalațiile de ardere”, a declarat Monica Neacşu.

UPDATE. Electrocentrale Constanța S.A. a finalizat lucrările de eliminare a avariei anunțate în data de 9 decembrie a.c. și îi informează pe constănțeni că, începând cu ora 18.30, se va proceda la încărcarea instalațiilor din centrală, estimând că această operațiune va dura aproximativ 4-5 ore.

Ulterior, după asigurarea parametrilor pe rețeaua de transport, administrată de R.A.D.E.T. Constanța, se vor reporni instalațiile de ardere din CET Palas și se va relua furnizarea de agent termic primar.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.