La Spitalul Județean Constanța se vor amplasa 16 containere pentru pacienții suspecți COVID-19

0
1184
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei“ Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța s-a întrunit de urgență, în cursul acestui week-end, pentru a rezolva cu celeritate mai multe situații cauzate de creșterea numărului de pacienți infectați cu noul coronavirus. Va fi suplimentat numărul paturilor dotate cu oxigen, capacitatea de testare PCR a spitalului și vor fi amplasate 16 containere, pentru izolarea pacienților care așteaptă rezultatele testelor.

Pentru tratarea numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus care ajung, în ultima vreme, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, managementul unității sanitare a decis extinderea numărului de locuri dotate cu oxigen pentru pacienții COVID-19 înregistrați în Unitatea de Primire Urgențe și aflați în așteptarea transferului către spitalele suport COVID-19, și s-a suplimentat numărul de paturi dotate cu oxigen, prin mărirea numărului de concentratoare de oxigen achiziționate.

De asemenea, va fi crescută capacitatea de testare PCR a spitalului, prin suplimentarea efectivului de lucru în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară și extinderea programului inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. 

Spitalul Județean Constanța nu este spital suport COVID-19, dar este obligat să primească orice cetățean care se prezintă la Unitatea de Primire Urgențe, indiferent dacă prezintă simptome de COVID-19 sau nu. Pacienții cu simptomatologie specifică noului coronavirus sunt testați și ținuți apoi în izolare, până la sosirea rezultatelor testelor și, dacă este necesar, transferul acestora în spitalele suport COVID-19. Așa că unitatea medicală are nevoie de spațiu suplimentar.

Din acest motiv, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța se va amplasa o extensie modulară care va deservi Unitatea de Primire Urgențe și, astfel, va fi suplimentat numărul de locuri pentru pacienții suspecți COVID-19, aflați în așteptarea rezultatului PCR.  Noua extensie va fi formată din 16 containere, care vor fi racordate la utilități, iar spațiul interior va fi amenajat și compartimentat conform normelor sanitare în vigoare, urmând să asigure 20-22 de paturi.

Mai mult, deoarece este nevoie, o autospecială pentru păstrarea temporară și transport în regim frigorific din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza“ Iași va fi adusă la Morga din cadrul S.C.J.U., cu sprijinul inspectorului-șef al I.S.U. Dobrogea, col. Roșca Ionel, și al prim-adjunctului inspector-șef, col. Ion Vlăduț.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.