La terasa din Vama Veche unde două angajate au fost depistate pozitiv COVID-19 au fost luate măsuri speciale

0
3296
Terasa Vis a vis din Vama Veche. FOTO Facebook/Vis a vis

Reprezentanții terasei din vama Veche unde două angajate au fost depistate cu COVID-19 au oferit detalii modul în personalul s-a îmbolnăvit și ce măsuri s-au luat.

Că urmare a articolelor apărute în presă referitor la cazurile de infectare cu Covid-19 din Vamă Veche, dorim să venim cu următoarele precizări:

„În data de 14 iunie 2020, am fost informați de către una dintre colegele noastre, care a făcut parte din staff-ul Vis-a-Vis în perioadă 12-14 iunie, că a dezvoltat simptome de infecție respiratorie. I-am solicitat imediat autoizolarea și testarea pentru Covid-19 înainte de a i se permite revenirea la muncă. În noaptea zilei de vineri, 19 iunie oră 23.30, ne-a comunicat rezultatul testului, pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, ea aflându-se acum internată în spital. Menționam că din data de 14 iunie colegă noastră nu a mai luat contact cu locația sau personalul.

O altă angajată a locatiei ne-a comunicat tot în data de 19 iunie că și-a pierdut gustul și mirosul, fiind trimisă imediat în autoizolare. A două zi a fost testată, confirmată pozitiv și internată.

În urmă aflării informațiilor de mai sus, am apelat atât serviciul de urgență 112 cât și DSP Constanța în noaptea de vineri, 19 iunie în jur de oră 1 am, la circa o oră și jumătate de la confirmarea primului rezultat pozitiv, pentru a primi instrucțiuni. Ni s-a comunicat faptul că reprezentații DSP vor veni la locație pentru efectuarea anchetei epidemiologice sâmbătă, 20 iunie, și ni s-a recomandat izolarea personalului. Am acționat în consecință, efectuând o dezinfecție generală a locației în dimineață zilei de 20 iunie și înlocuind întregul personal cu colegi noi, chemați special din alte localități, pentru a ne asigură că nici unul dintre ei nu a avut contact anterior cu staff-ul locației.

Este necesar să menționam că în urmă informațiilor transmise autorităților, acestea NU au dispus închiderea locației ci au permis continuarea activității cu noul personal și cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Am decis intern suspendarea temporară a activității și suntem în contact permanent cu autoritățile cu care colaborăm strâns în vederea luării tuturor măsurilor necesare eliminării riscului de infectare atât în rândul personalului, cât și al clienților.

După o perioadă grea, în care industria HoReCa a fost grav afectată, cu toții ne-am dorit să revenim și să ne reluăm activitatea, fără însă a pune în pericol sănătatea clienților sau colegilor noștri. În acest sens, atât angajații cât și colaboratorii au fost informați asupra măsurilor de prevenție și au fost echipați cu măști și mănuși de protecție iar în locație am efectuat și continuăm să efectuam dezinfecții periodice, măsuri luate încă de la deschidere. Servirea la bar se face în regim takeaway, în locație fiind disponibile doar câteva meșe, amplasate conform reglementărilor legale în vigoare. De asemenea, angajaților le este monitorizată starea de sănătate, aceștia putând intră în ture numai dacă nu prezintă simptome de infecție respiratorie. Vom acționă în continuare cu maximă rigurozitate toate măsurile prezentate mai sus“, au precizat reprezentanții terasei Vis a Vis din Vama Veche.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.