Laurențiu Baranga a fost plasat în arest la domiciliu

0
210
Instanță de judecată. FOTO Bill Oxford

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat (Laurențiu Bărângă – n.r.).

Împotriva acestuia s-au reținut următoarelor infracțiuni:

  • o infracțiune continuă de înșelăciune, prev. de art.244 alin.2 din C.pen., constând în aceea că ar fi indus și menținut în eroare o instituție de învățământ superior, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă pentru funcția de conferențiar universitar, modificat succesiv printr-un număr de 18 acte adiționale (din 2012 până în 2020), prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și ulterior desființate de către instanța de judecată încă din anul 2016, actele adiționale producând efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 608.000 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate pe durata valabilității contractului individual de muncă;
  • o infracțiune continuă de înșelăciune, prev. de art.244 alin.2 din C.pen. constând în aceea că ar fi indus și menținut în eroare o instituție de învățământ superior, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă pentru funcția de profesor universitar, prin completarea Fișei de îndeplinire a standardelor universitare cu mențiuni care atestă în mod nereal absolvirea de studii universitare de licență și doctorat, în condițiile în care actele de studii au fost desființate de către instanța de judecată încă din anul 2016, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu suma de 36.146 lei, reprezentând cuantumul total al drepturilor bănești primite.

La data de 11.10.2020, procurorii au propus Judecătoriei Sectorului 5 București arestarea preventivă a inculpatului.

Instanța de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2020 și până la data de 9.11.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.