Le Monde: Franța a intrat în recesiune

0
160
sursa foto: bolytravels.com

În timp ce 6,3 milioane de lucrători francezi sunt afectați pe timp scurt, produsul intern brut (PIB) s-a prăbușit cu 6%, potrivit băncii naţionale, care a publicat primul sondaj de afaceri, ținând cont de efectele măsurii de izolare începând cu 17 martie. Având în vedere scăderea PIB-ului cu 0,1% în trimestrul patru al anului 2019, Franța a intrat, prin urmare, în recesiune, notează Le Monde.

Activitatea economică generală a scăzut cu 32% în timpul celor douăzeci de zile de izolare în luna martie, mai notează Le Monde. Față de criza financiară din 2008, declinul activității induse de retenție este mult mai mare. “Impactul economic va fi considerabil, este încă prea devreme pentru a-l aprecia” în totalitate, a avertizat premierul Edouard Philippe în fața Senatului.

La nivel european, miniștrii finanțelor nu au reușit să convină asupra unui răspuns economic comun la criză. Cele mai afectate țări, în special Italia, continuă să solicite crearea unui instrument de creanță comun destinat să reînvie economia pe termen lung. Combaterea datoriilor este o linie roșie pentru Germania și Olanda, care refuză să se angajeze în împrumuturi comune cu state extrem de îndatorate din sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.