Liberalii vor comasarea alegerilor locale și parlamentare din 2024

0
93
stampile vot votare FOTO Alexandra VASILE
FOTO Alexandra VASILE

Virgil Guran, vicepreședintele Partidului Național Liberal a declarat că există discuții „într-o oarecare măsură” în coaliția de guvernare despre posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024, având în vedere că turul de scrutin pentru aleșii locali a avut loc în septembrie 2020, decalat cu 3 luni față de termenul inițial, din cauza pandemiei.

Vicepreședinte PNL, speră că liberalii și PSD vor ajunge la un acord pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024, scrie Digi24.ro

„Se va ajunge la o concluzie comună, este clar, nu numai în privința alegerilor, în general. Este absolut normal, suntem două partide diferite, fiecare cu gândirea lui”, a mai spus acesta la Digi24. „Este cam greu, dacă nu le comasăm, ținând cont că alegerile pentru locale, parlamentare și prezidențiale trebuie să aibă loc începând chipurile din 28 septembrie, deci octombrie, noiembrie, decembrie, 3 rânduri de alegeri, iar la prezidențiale să fie și două tururi. Argumentul este clar că ar fi în primul rând de dată și de a putea să organizăm aceste alegeri în 3 luni. Există într-o oarecare măsură și în coaliție această discuție, dar este adevărat că nu s-a ajuns la o concluzie comună. Se va ajunge”, susține Guran.

Întrebat dacă există discuții în coaliție despre ocolirea deciziei CCR din 2012 prin care comasarea alegerilor locale și parlamentare pe aceeași dată a fost declarată neconstituțională, liderul PNL a spus „să vedem dacă se va găsi o soluție sau o reglementare care să nu contravină Constituției”.

„Nu putem să trecem peste hotărârea CCR. Este totuși un caz special, pentru că acele hotărâri au fost date când alegerile locale erau în luna iunie, dat fiind faptul că am avut Covid-ul, a fost o situație specială care generează o decalare. Să vedem dacă, ținând cont de acest lucru, n-o să țină cont chiar și Curtea Constituțională în luare unei hotărâri”, a declarat deputatul PNL.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.