Liceul „Decebal“, acuzat că nu vrea să dea burse elevilor din mediul rural

0
700

Asociația Elevilor din Constanța susține că reprezentanții Liceului Teoretic „Decebal“ cer elevilor din mediul rural, pentru acordarea burselor, multe documente care nu sunt necesare și refuză cererile acestora.

Mai multor părinți și elevi ai Liceului Teoretic „Decebal“ din Constanța li s-a refuzat depunerea cererilor pentru acordarea bursei de ajutor social pentru elevii ce nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu. Acestora li s-a cerut să prezinte unsprezece documente care nu sunt necesare, potrivit Asociației Elevilor din Constanța (AEC).

„Liceul Teoretic «Decebal» supune elevii din mediul rural la o tortură birocratică ilegală, încercând să le fure bursele!

Pentru a dovedi încadrarea în criteriul elevilor din mediul rural, este nevoie strict de cerere-tip, copie după actul de identitate al elevului și adeverință de la Primăria din localitatea de domiciliu din care să reiasă că nu există liceu în aceasta. Bursa pentru elevii din mediul rural nu este condiționată și de venitul familiei.

Mai mult, solicitarea copiilor după acte emise de alte instituții publice este ilegală, încălcând Legea nr. 267/2021, prin prisma faptului că o instituție publică nu poate cere o copie după un document emis de altă instituție publică“, susțin reprezentanții AEC.

Inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai, a declarat că ține legătura cu directorii unităților de învățământ pentru a clarifica orice nelămurire cu privire la acordarea burselor: „În privința felului în care este analizată situația burselor la nivelul comisiilor din unitățile de învățământ, au fost înaintate precizări transmise de către Ministerul Educației și ținem legătura cu directorii și cu aparatul administrativ, pentru a clarifica orice nelămurire“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.