Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a obţinut, în anul 2020, acreditarea pentru formarea profesională a elevilor din învățământul profesional şi tehnic

0
217

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a obţinut, în anul 2020, acreditarea pentru formarea profesională a elevilor din învățământul profesional şi tehnic, astfel încât participanții la mobilitate transnatională să beneficieze de o pregătire la standarde europene. În data de 16.06.2022 la sediul Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a avut loc conferinta de diseminare a Proiectului Erasmus+, nr. 2021-1-RO01-KA121-VET-000009855 cu titlul : „Hurmuzeştil de azi, specialiștii de mâine la standarde europene”.

În cadrul Conferinței de diseminare de la sediul liceului au participat elevii din grupul țintă al proiectului, elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, părinţi, profesori şi invitați de la Inspectoratul Şcolar Judetean Constanţa şi din alte unități scolare ale județului.

În cadrul proiectului, scoala noastră a colaborat cu următoarele organizații partenere: S.C. Assoform Rimini şi Autofficina Santamonica -Dr. CAR, alături de S.C. Royal SRLS din Rimini Italia şi Educational Center IPODOMI din Salonic-Grecia. Elevii au participat la mobilități astfel:

  • fluxul 1: mobilitate la Rimini-Italia, perioada 02-13.05.2022 fluxul 2: mobilitate la Salonic-Grecia, perioada 23.05-03.06.2022

Scopul: dobândirea de competente profesionale practice de către elevi, în calificările profesionale mecanic auto, tehnician de telecomunicații, astfel încât să devină competitivi pe plata europeană a muncii pregătiți eficient pentru tranziția de la școala la viața activă.

Obiectivul principal: Asigurarea de noi alternative pentru instruirea practică, noi posibilități de adaptare la cerințele pieței muncii prin pregatirea profesională de calitate, specifică noilor tehnologii în permanentă schimbare.

Participanți în proiect sunt: 8 elevi clasa a XI-a liceu tehnologic, domeniul: Electronică automatizări, calificarea Tehnician de telecomunicații:

  • 8 elevi clasa a X-a scoala profesională, calificarea mecanic-auto
  • 8 elevi clasa a XI-a liceu tehnologie, domeniul: industrie alimentară, calificarea Tehnician Analize produse alimentare.
  • 8 elevi clasa a XI-a liceu tehnologic, domeniul: mecanică, calificarea: Tehnician proiectant CAD

Rezultatele proiectului:

  • 32 elevi formați pentru domeniile electronică – automatizări, industrie alimetară si mecanică cu cunoștințe noi, abilități si competente dezvoltateîn utilizarea echipamentelor specific domeniului de calificare precum si competente lingvistice, culturale şi sociale îmbunătățite
  • Caiete de practică in variantă electronică.
  • Cresterea motivatiei elevilor pentru domeniile de formare. Imbunatatirea imaginii scolii in comunitatea locală.

La finalul stagiului elevii au obținut:

  • Documentul Europass Mobility
  • Transferul si recunoasterea rezultatelor invatarii prin ECVET Sistemul european de credite pentru educaâie și formare profesională
  • Calificatele de participare eliberate de organizațiile de primire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.