Lidl, Carrefour, Mega Image, Kaufland din Mangalia și Eforie, închise de ANPC

3
33226

Echipele de comisari ale Comandamentului Litoral 2022 – structura special a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat, în aceste zile, modul în care este respectată legislația în domeniu în marile magazine de tip supermarket din sudul litoralului Mării Negre.


Au fost controlate, în Mangalia, magazinele Carrefour, Lidl, Kaufland și Mega Image, precum și magazinul Lidl din Eforie Nord.


”Interesant este că, până la finalizarea acțiunilor de control, parte dintre consumatorii aflați la cumpărături erau mai tare intrigați de acțiunea noastră decât de deficiențele găsite acolo.


Suntem pe teren pentru a le proteja sănătatea și pentru a transmite operatorilor economici că trebuie să respecte consumatorii.


Din nou vitrine murdare, din nou legume și fructe cu deprecieri, din nou se uită că o parte a profitului trebuie reinvestită.


Va trebui să trecem la măsuri mult mai dure și săptămâna aceasta o vom dedica discuțiilor cu structurile centrale ale marilor lanțuri de magazine” , a declarat președinte ANPC.


Celor 5 locații le-au fost aplicate, pentru neregulile constatate, 4 avertismente și 9 amenzi contravenționale în valoare totală de 235.000 lei.


Acestor sancțiuni li s-au adăugat și măsurile complementare care au presupus:

 • oprirea temporară de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 4.600 lei
 • oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei –
 • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor a tuturor magazinelor controlate –
 • a fost propusă închiderea temporară a magazinelor pe o perioadă de până la 6 luni a tuturor magazinelor controlate
 • a fost propusă încetarea practicilor comerciale incorecte pentru 3 dintre magazine.


Dintre cele mai importante nereguli constatate de către comisarii ANPC, menționăm:

 • comercializarea de legume și fructe depreciate sau cu calibre diferite, având o categorie de calitate inferioară față de cea declarată
  depozitarea neconformă a produselor alimentare
  comercializarea unor produse reprezentând un mix cu acid acetic.
 • comercializarea unor produse congelate cu gheață în exces pe produs.
 • comercializarea de produse cu etichete Nutrisore, pe care era menționată o anumită categorie fără a fi justificată.
 • diverse erori de informare pe eticheta de produs nerespectarea regimului promoțiilor (comercializarea unor produse tip ”7+1” fără a avea produsul de referință la vânzare, nespecificarea perioadei de desfășurare a promoțiilor, produse aflate în promoție deși perioada era depășită)
 • lipsa condițiilor de igienă corespunzătoare în spațiul de comercializare, de depozitare și de producție a pâinii.
 • folosirea unor vitrine frigorifice cu acumulare masivă de gheață, cu rafturile neigenizate, cu urme de lichide alimentare, praf, rugină, mucegai și insecte.
 • folosirea unor spații de depozitare neigenizate.
 • comercializarea unor produse cu ambalaj deteriorat practici comerciale incorecte.
 • nerespectarea denumirii corecte a produsului în conformitate cu ingredientele conținute.
 • neconcordanță între prețului produsului la raft și cel perceput la casa de marcat.
 • semnalizare incorectă a produselor aflate în ultimele zile de valabilitate.

L.M.

3 COMENTARII

 1. Ar trebui controlate și magazinele PEPCO, mirosul foarte puternic de chimicale din produsele comercializate este insuportabil. Au echipamente de ventilare și nu le folosesc. Îți irita căile respiratorii când intri in magazin.

 2. Ați văzut ca asti fac asta și fura oameni de ani de zile și când urlam prin magazinele lor de Cacat unde plătesc romani cu un pumn de monezi huuuuuaaa afara din țara asta cu voi tâlharilor !!! Germania , Franța și Olanda sa ana nevoie de vize in următori 300 de Ani pe pământ românesc

 3. @Yachi: Mai bine iti faci un control la mansarda. Iti place sa iei produse la preturi de nimic, dar in spate sunt straini. Asa si Ceausescu zicea ca pordusele romanesti sunt cele mai bune, dar avea numai Gucci si Phillips prin casa 😂. Nationalistii au putina lipsa de materie cenusie, pe langa ca nu stiu cum functioneaza comertul, mai cred si ca romanii pot face avioane, trenuri si blocuri doae din materiale romanesti. Cand si Ceausescu avea avion ‘romanesc’ sub licenta straina cu piese 100% straine 😂.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.