Liliana Diaconu și-a deschis afacerea în Constanța acum 9 ani. În prezent are patru locații “Pui pe Jar” în orașul Constanța, de unde oricine poate mânca “pe loc”, poate lua la pachet sau poate comanda meniuri pentru “la birou” ori mese întinse acasă, în weekend, cu familia.
Proprietara “Pui pe Jar” nu este deloc așa cum te-ai fi aștepta să fie! Are un aer firav și timid, este din Galați, dar s-a mutat la Constanța, unde gestionează o afacere care rezistă de 9 ani. Recent, lângă puiul pe jar, micii, cârnații ș.a.m.d. pe care îi vinde, Liliana a decis să completeze meniul cu ceva dulce și bun, “ca la bunica acasă”.
“Cam de toate ce putem face la grătar, iar gogoașa vine să întregească meniul. Grătar în familie fără gogoși sau plăcintă, noi românii nu știm. Și-atunci, am venit cu produsul acesta, pentru că am vrut să fie masa întreagă. N-ar fi mers fistic sau alte ingrediente, că eu în curte la mamaie nu aveam fistic, ci lăptic, ouă și toate celelalte care creșteau pe lângă casă”, a explicat, la WAVE RADIO, Liliana Diaconu.
Așadar, mai nou, la Pui pe Jar găsiți gogoși simple, gogoși umplute cu cremă de vanilie făcută din ouă, lapte, unt; plăcintă cu brânză sărată și plăcintă cu mere, tartă. Totul este preparat ca acasă, cu ingrediente naturale, “nimic congelat sau surogați”. “Așa m-am gândit eu că desăvârșesc o masă la care se mănâncă grătar. Produsul acesta nu l-am ales pentru câștig, ci ca să întregesc masa de duminică, în familie”, spune Liliana Diaconu.
“Noi nu am inventat nici focul, nici roata la Pui pe Jar, dar încercăm să facem totul cât mai bine, iar toate ingredientele să fie cât mai aproape de realitate. Nu mai trăim cum am crescut noi, iar eu nu mă conformez cu epoca asta, nu pot să înțeleg că noi trebuie să cumpărăm totul congelat, să nu mai gfacem lucruri. De exemplu, noi la plăcințele punem mere pe care le luăm de la piață. Nu avem produsul congelat. E mult mai simplu cu produs congelat, se schimbă și fluxul, dar de ce să fie vorba numai despre asta? Se pierd o grămadă de lucruri, se pierde emoția, se pierde din gust. (…) Cărnița este proaspătă, nu avem nimic congelat, lucrăm cu aceeași parteneri cu care am început acum 9 ani. Cred că acesta este un lucru bun, că ne-am susținut reciproc de-a lungul timpului, pentru că nu sunt numai momente bune (…) Norocul meu este clientul Pui pe Jar, care este un client frumos, care apreciază calitatea, este un client constant, care ne dă voie și nouă să sperăm și să încercăm să facem lucruri bune – zicem noi. Evident, nu întotdeauna ne ies toate (…) Sunt mulți factori, mai intervin probleme legate de factorul uman”, a explicat Liliana Diaconu, în platoul WAVE RADIO, în cadrul emisiunii “Facem Valuri”, moderată de Valentin Ispas și Alexandra Cucu.
“Avem aceleași produse, aproximativ, de la început: evident, puiul – m-am gândit ca mamă că, dacă ai mai mulți copii, îți dorești un pui pe grătar cu cărbuni, fără conservanți (…) -, pulpele de pui, cârnăciori, mici, turtele pe care le facem după rețeta bunicii mele… Mă feresc să mai spun chestia asta, că e după rețeta bunicii, pentru că trăim într-o perioadă în care s-a încercat să se vândă tot ce înseamnă memoria asta a noastră: toată lumea făcea home made, rețeta bunicii etc. Dar noi chiar facem turtele bunicii mele, la grătar, iar gogoșile sunt tot rețeta de la bunica mea. La fel și sosul de roșii cu usturoi. Și… noi și usturoiul îl curățăm, nu cumpărăm praf…”, spune Liliana Diaconu.
Discuția integrală o puteți urmări în materialul VIDEO atașat!
Alexandra CUCU
WAVE RADIO poate fi ascultat aici: https://onlineradiobox.com/ro/wave/?cs=ro.wave&played=1
A împuțit toată zona străzii Obor cu fumul de la cuptoare.