Linia regulată de transport maritim Karasu (Turcia) – Constanța a devenit funcțională

0
6154

În luna aprilie a sosit în Portul Constanța nava “Sea Partner”, marcând deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile şi pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța. În cursul aceastei săptămâni ruta a devenit funcțională.

Nava va face escală în Portul Constanţa, săptămânal, în fiecare zi de joi. “Sea Partner” transportă 60 de unităţi, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administraţii locale din România. Linia de transport maritim se numeşte Sea Lines, agentul navei va fi LAM România şi nava va fi operată de Sea Container Services.

”Ruta a devenit funcțională în această săptămână, în cursul zilei de ieri (6 februarie) a fost efectuat al doilea trasport. Ruta va funcționa o dată la două zile”, a precizat Remus Gîrleanu, directorul general Sea Container Services.

Acest serviciu, care revine în portul Constanța după o întrerupere de aproape 5 ani, îşi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure şi mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.