Liviu Dragnea rămâne în închisoare: instanța i-a respins contestația

0
174
Liviu Dragnea- FOTO: dw.com

Curtea de Apel București a respins contestația la executare formulată de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. El e solicitat eliberarea din Penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa, pe motiv că este deținut ilegal. Hotărârea judecătorilor este definitivă.

Aflat în penitenciar de mai bine de un an, Liviu Dragnea și-a încercat în mai multe rânduri norocul de a fi eliberat condiționat, invocând, printre altele, că este deținut ilegal în închisoare.

”Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Spre că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus fostul lider social-democrat, citat de Realitatea.net.

Dragnea a fost încarcerat pe data de  27 mai 2019 la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.