Localitatea Lumina, în carantină. Primarul Dumitru Chiru: “Suntem pregătiți pentru această măsură”

0
123
sursa foto: Facebook Primăria Lumina

Cazurile infectării cu virusul Sars-Cov-2 se află într-o continuă creștere la nivelul județului Constanța, rata de infectare depășind cifra 4 la mia de locuitori. Începând de duminică, conform noilor reguli intrare în vigoare, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația va fi restricționată după ora 20.00, iar magazinele se vor închide la ora 18.00.

Totodată, dacă rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori, atunci, aceste restricții se aplică de luni până duminică.

Referitor la rata de infectare raportată în fiecare localitatea constănțeană, precizăm că prima unitate administrativ teritorială carantinată de la începutul anului curent este Saraiu, care înregistrează o incidență de 12,47 la mia de locuitori, cu 16 cazuri active la o populație de 1.283 de persoane.

O altă localitate a cărei rată de infectare a crescut semnificativ în ultimele zile este Lumina, cu o incidență de 6,73 la mia de locuitori, cu 80 de cazuri de infectare active, la o populație de 11.886 de persoane. Astfel, în cursul zilei de marți, 30 martie a.c., CJSU a decis carantinarea acesteia începând cu data de miercuri, 31 martie a.c., ora 20.00.

Contactat de Focus Press, primarul localității Lumina, Dumitru Chiru a declarat: ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență dispus carantinarea localității Lumina. Noi suntem pregătiți și am fost pregătiți pentru această măsură de carantinare, și vom încerca să reducem riscul infectării, în rândul locuitorilor din Lumina”.

Iar pentru că pandemia nu trebuie să fie un motiv ca investițiile să se oprească, și nici măsurile aferente împiedicării răspândirii acesteia, primarul Dumitru Chiru a vorbit și despre proiectele ce se află în execuție: ”Vom asfalta 20 de kilometri de drumuri, precum și plantarea a 5.000 de pomi pe raza localității.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.