Localitățile constănțene Tuzla, Rasova și Aliman intră în carantină pentru următoarele 14 zile

0
321

Localitățile constănțene Tuzla, Rasova și Aliman intră în carantină miercuri dimineață,  de la ora 08.00, în urma deciziei luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar și a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de către Raed Arafat.

Carantina va fi instituită pe o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situația o va cere. Menționăm faptul că în data de 1 decembrie rata de incidență în Tuzla era de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populație de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidența a fost de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populație de 3.746 de locuitori, iar în localitatea Aliman, rata de incidență a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populație de 2.792 de locuitori.

Măsurile care se aplică pentru toate cele trei localități sunt aceleași măsuri impuse și pentru toate localitățile carantinate până acum din județul Constanța precum obligativitatea purtării măștii de protecție, circulația persoanelor cu declarație pe proprie răspundere și doar pentru motive justificate și nu numai.

Cele trei localitați vor ieși din carantină în data de 16 decembrie în funcție de rezultatele carantinării și scăderii ratei de infectare cu Sars-Cov 2 per mia de locuitori. 

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.