Localitățile din județul Constanța care urmează să fie carantinate în acest weekend

0
7048
Foto: Cătălin Schipor

După orașul Ovidiu și municipiul Constanța, care au fost carantinate urmare a ratei de incidență la mia de locuitor peste cifra 6, respectiv 9, alte localități constănțene vor fi carantinate în perioada următoare.

Municipiul Constanța intră în carantină începând de vineri seara, 20 noiembrie a.c, începând cu ora 20.00 pentru o perioadă de 14 zile zile, după analizele de risc epidemiologic efectuate de DSP Constanța, dar și avizului INSP și a ședinței CJSU în care s-a concluzionat că este necesară carantinarea municipiului la o rată de infectare cu virusul Sars-Cov-2 de 9,11 la mia de locuitori.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a precizat, pentru Focus Press, că și localitățile Agigea, Techirghiol, Lumina urmează a fi carantinate.

Măsurile aplicate în aceste localități vor fi publicate în cursul zilei de vineri, 20 noiembrie a.c..

Lista cu rata de incidență a localităților constănțene, în perioada 5 noiembrie a.c.- 18 noiembrie a.c..:

Valu lui Traian (7,50), Mihail Kogălniceanu (7,45), Agigea (7,28) Techirghiol (6,94) Costinești (6,91), Lumina (6,36).

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis avizul de carantinare pentru următoarele localități: Agigea, Costinești, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. Avizul a venit ca urmare a unor analize de risc trimise de DSP Constanța.

Propunerile de carantinare vor fi votate în ședința de Comitet Județean pentru Situații de Urgență, care va fi convocată în cursul zilei de astăzi, în sistem electronic. În aceeași ședință a CJSU, va fi supusă la vot și măsura de prelungire a carantinării zonale în orașul Ovidiu, ca urmare a unei adrese formulate de DSP Constanța, prin care a fost propusă extinderea măsurii existente pe o perioadă de încă 14 zile. Propunerea a venit după constatarea că incidența cumulată a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile se află la un nivel ridicat.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.