Locuitorii din Agigea și Lazu ce se încadrează în faza a II-a de vaccinare se pot înscrie pentru imunizare

0
504

Începând cu data de 15 ianuarie, începe activitatea de înscriere în vederea vaccinării împotriva COVID-19, pentru categoriile de persoane din etapa a II-a.

Conform Hot. CJSU Constanța nr. 2/13.01.2021, locuitorii comunei Agigea (sat Agigea și sat Lazu) sunt arondați în vederea vaccinării împotriva COVID-19 la CENTRUL DE VACCINARE situat în orașul Techirghiol, clădirea CENTRULUI SPORTIV “Sparta” , Bdul. Victoriei nr. 15, jud. Constanța.

Beneficiarii etapei a II–a de vaccinare sunt: 1. Populația cu grad ridicat de risc, respectiv :

Adulți cu vârsta de peste 65 de ani;

Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; 2. Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:

Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (Administrația Prezidențială, Parlament, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora) ;

Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;

Personalul din sectorul economic vital;

Personalul din unitățile de învățământ și creșe;

Personalul poștal și din servicii de curierat;

Personalul cultelor religioase;

Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);

Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Programarea persoanelor din categoria a II-a de vaccinare împotriva COVID-19:

Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare împotriva COVID-19 în etapa a II- a, sunt disponibile mai multe posibilități de înscrirere:1. Prin intermediul medicilor de familie, pentru pesoanele care au vârsta peste 65 ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice , indiferent de vârstă;2. Prin intermediul angajatorului pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;3. Individual, direct prin platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta de peste 65 ani (https://vaccinare-covid.gov.ro/incepe-activitatea-de…/)

Prin aparținători pentru persoanele care au vârsta peste 65 ani ;

Prin apelare la nr. de telefon (call center Constanța) 021.414.44.41, pentru pesoanele care au vârsta peste 65 ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice , indiferent de vârstă;

Prin compartimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei comunei Agigea, pentru pesoanele care au vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice , indiferent de vârstă, persoanele care nu au posibilitatea de a accesa modalitățile de înscriere mai sus menționate cât și pentru persoanele nedeplasabile fără aparținători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.