Locuitorii din zona spitalului, nemulțumiți de noul sens unic de pe Nicolae Iorga: “Ne afectează în mod direct”

3
4923
Foto-Cătălin Shipor

Reconfigurarea traficului rutier în municipiul Constanța și instituirea de noi sensuri unice pe unele artere nu sunt binevenite pentru toată lumea. De fapt, numărul constănțenilor nemulțumiți este mai mare decât al celor mulțumiți de toate aceste schimbări, care au fluidizat traficul, în unele  zone, dar mai mult l-au îngreunat în alte zone. Mai sunt și alți locuitori ai Constanței care susțin că noile sensuri unice le-au dat viața peste cap și, în loc să îi ajute, mai mult îi încurcă.

Zeci de locatari de pe aleile Lăcrămioarei și Stejarului sunt nemulțumiți de instituirea sensului unic pe strada Nicolae Iorga, din cauza căruia trebuie să ocolească mai mult și să consume mai mult carburant. Aceștia s-au strâns, sâmbătă dimineața, în zona Spitalului județean pentru a-și manifesta nemulțumirile.

Iată ce ne-au declarat unii dintre ei:

Eu circul zilnic cu mașina și vă spun că de când a fost luată decizia de a face sens unic pe strada Nicolae Iorga este pur și simplu un chin pentru mine. Trebuie să merg spre Bulevardul Mamaia că să ajung spre centru, dar bulevardul este blocat. La fel și strada Mircea cel Bătrân. Deci dacă vii din centru pana la Mircea faci cel puțin 30 de minute pentru că se circulă bară la bară. Nu înțeleg nici eu care a fost obiectivul acestui sens unic, mai ales că nu se circulă cu dificultate pe Iorga“, a specificat o locatară.

Nu știu ce studiu sau ce raționament au avut când au instituit acest sens unic. Eu am copilul la Școala 30 și acum trebuie să ocolesc tot cartierul ca să îl duc pe cel mic la școală. Acum e vacanță, dar după aceea vă dați seama că trebuie să mă trezesc și să trezesc și copilul cu cel puțin 20 de minute mai devreme ca să ajungem la timp“, a precizat o altă locatară.

“Eu nu am mașină personală, dar circul foarte mult cu taxiul, iar acest lucru mă afectează în mod direct pentru că se simte la bani. Deci, noi cei din această zonă, chiar suferim de pe urma acestui demers de a face strada Nicolae Iorga cu sens unic. Toți locatarii sunt nemulțumiți și chiar vom face o adresă către Primăria Constanța pentru a ne exprima opiniile” a declarat administratorul unui bloc de pe aleea Lăcrămioarei.

“Circulația este groaznică în tot orașul, este foarte aglomerat. Din ce am înțeles eu au făcut sens unic pe strada Nicolae Iorga pentru a face și pista de biciclete, pistă care face parte dintr-un proiect pe fonduri europene, iar Primaria este obligată să predea un anumit număr de kilometri de pistă. Eu asta am auzit” a precizat un alt locatar care practică taximetria.

Una peste alta, oamenii sunt revoltați pe faptul că primăria mai mult le-a îngreunat situația. Așa cum precizam inițial, din momentul reconfigurării traficului prin instituirea de noi sensuri unicee, traficul s-a aglomerat foarte mult în alte părți, cum ar fi, de exemplu, în partea de nord a orașului.

M.G., D.A.

3 COMENTARII

  1. Se circula mult mai bine de când sunt sensuri unice..se obișnuiește lumea, mai bine ocolești 1 km decât sa stai bara la bara in trafic și sa pierzi mai mult timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.