Lovitură pentru liberali: instanţa a decis repunerea în funcţie a lui Geronimo Brănescu

0
983
Geronimo Brănescu, sursa foto: radioconstanta.ro

Curtea de Apel București a admis acțiunea fostului șef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, demis de la conducerea acesteia de premierul Ludovic Orban, la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

Instanța de fond a decis repunerea pe funcție a lui Brănescu, dar și achitarea câtre acesta a salariilor la zi. În urma demiterii din funcția de președinte al ANSVSA, Brănescu s-a adresat instanţei, la Curtea de Apel Bucureşti, pe data de 21 februarie a.c. Astfel, fostul şef ANSVSA a chemat în judecată pe Ludovic Orban în calitate de premier şi Autoritatea, solicitând anularea actului administrativ cu caracter normativ, respectiv decizia de demitere nr. 411/13.11.2019. Astfel, instnța de fond a stabilit că se impune repunerea pe funcția deținută anterior de Geronimo Răducu Brănescu, dându-i dreptate, în contradictoriu cu instituția Primului Ministru al României.

Iată decizia Curții de Apel:

“Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul BRĂNESCU GERONIMO RĂDUCU, în contradictoriu cu pârâtul PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI, şi pârâta AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR şi, în consecinţă, Anulează Decizia nr. 411/13.11.2019 emisă de pârâtul PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI şi Obligă pârâtul PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI să dispună reintegrarea reclamantului BRĂNESCU GERONIMO RĂDUCU în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al AUTORITĂŢII NAŢIONALE SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR. Obligă pârâtul AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR să plătească reclamantului BRĂNESCU GERONIMO RĂDUCU drepturile băneşti de care ar fi beneficiat reclamantul, ca diferenţă dintre salarizarea acordată pentru funcţia pe care a fost reîncadrat în urma emiterii actului administrativ Decizia nr. 411/13.11.2019 şi salarizarea aferentă funcţiei de preşedinte cu rang de secretar de stat al AUTORITĂŢII NAŢIONALE SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR, de la data intrării în vigoare a Deciziei nr. 411/13.11.2019 şi până la data reintegrării efective în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al AUTORITĂŢII NAŢIONALE SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR”.

De precizat că aceasta este hotărârea instanței de fond, care nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Medic veterinar și fost șef al Direcției Sanitar – Veterinare Constanța, Geronimo Brănescu a fost partener de afaceri cu Sorin Paul Stănescu (nu fostul vicepremier), cel care l-a cununat pe Valentin Dragnea, fiul fostului președinte PSD.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.