Lovitură pentru operatorii de plajă! Directorul ANPC: “Fiecare trebuie să asigure cel puţin 8 metri pătraţi de zonă de uscat de persoană”

0
2460
Photo by Alexandra VASILE

La debutul sezonului estival, Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au iniţiat o dezbatere pentru a veni în sprijinul agenţilor economici de pe litoralul românesc. Conferinţa “Prevenţie vs. Sancţiune, Consiliere vs. Control”, organizată de COAL în parteneriat cu ANPC, a creat un spaţiu de dezbatere pentru a explica în detaliu măsurile de siguranţă care trebuie implementate pe litoral.


În cadrul evenimentului, care şi-a propus să dezbată unul dintre cele mai nevralgice subiecte – dihotomia Prevenţie vs. Control / Consiliere vs. Sancţiune – şi să vină în sprijinul business-urilor care activează în zonele turistice din România, au luat cuvântul Sebastian Buși, preşedinte COAL, Eduardt Cozminschi, preşedinte ANPC şi Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Conferinţa desfăşurată la Constanţa a adus la masa discuţiilor atât reprezentanţi ai autorităţii de control, cât şi antreprenori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din sectorul HORECA.

Am simţit că este nevoie de o întâlnire de acest fel având în vedere că debutul acestui sezon estival este un pic mai special şi este nevoie de o pregătire mai elaborată a agenţilor economici pentru redeschiderea activităţilor HORECA după restricţiile cauzate de pandemia COVID-19. Având în vedere că platforma Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali are ca obiectiv facilitarea interacţiunii mediului de afaceri cu decidenţii politici ni s-a părut de bun augur o astfel de acţiune“, a declarat Sebastian Buși, preşedinte COAL.

Reprezentanţii ANPC au explicat celor prezenţi cum să recunoască echipele de agenţi care îi vor vizita, care sunt obligaţiile legale pe care le au, ce trebuie să conţină eticheta alimentară, care sunt condiţiile de depozitare corecte pentru alimente, dar şi detalii privind obligaţiile hotelurilor şi ale deținătorilor de plajă.

Fiecare operator economic care administrează o plajă trebuie să poată pune la dispoziţia agentului de control registrul de evidenţă a calităţii apei şi să asigure cel puţin 8 metri pătraţi de zonă de uscat de persoană. Şi calitatea nisipului este importantă, mai ales în această perioadă în care se pare că pericolul COVID nu a trecut, a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Consider oportun şi folositor că – în contextul modificărilor legislative cauzate de pandemia cu Covid-19, care au întârziat începerea sezonului de vacanţe la malul Mării Negre, în România, în acest an – Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali îşi informează membri prompt referitor la toate aceste noi reglementări. Mă bucur să mă aflu alături de colegii mei liberali pentru ca, în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, să pot contribui activ la consilierea mediului de afaceri din punctul de vedere al respectării drepturilor consumatorilor“, a declarat Eduardt Cozminschi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.