Lucrătorii din domeniile-cheie care s-au programat pentru vaccinare antiCOVID mai au de așteptat

0
306

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID a decis să decaleze cu zece zile toți lucrătorii din domeniile-cheie care s-au programat deja. În România, în prezent, există un deficit de 117.000 de doze de vaccin antiCOVID.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul col. Valeriu Gheroghiță, a declarat că România are, în prezent, un deficit de 117.000 de doze de vaccin antiCOVID, aşa că singura soluție pentru continuarea campaniei naționale este decalarea cu zece zile a tuturor persoanelor programate deja și care deservesc activități esențiale.

„Avem un deficit de doze de 117.000, generat în mare parte pentru că, în săptămâna 18 – 24 ianuarie a.c., am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate.

Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centrele medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca, începând cu 28 ianuarie a.c., să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane“, a declarat col. Valeriu Gheorghiţă marți, 26.01.2021, într-o conferință de presă.

Reprogramarea se va face automat, pentru persoanele care nu au peste 65 de ani sau care nu au boli cronice.

Până acum, angajatorii au programat 71.000 de lucrători din domeniile-cheie.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.