Lupu: Cum facem ca și Constanța să fie în topul preferințelor orașelor în care românii s-ar muta

0
586

Spre deosebire de alte județe, Constanța încă supraviețuiește doar sezonier, deși beneficiază de toate pârghiile de care are nevoie pentru a se dezvolta și în alte domenii în afară de turism, care aduce bani la bugetul local doar câteva luni pe an. Și mai surprinzător e faptul că într-un clasament al Free New, efectuat în primăvara acestui an, Constanța ocupă un dezonorant loc 19 într-un top al orașelor din România, clasament în care au contat: calitatea vieții, administrația publică, spațiile verzi, traficul auto, costul vieții, calitatea vieții, curățenia orașului, smart city În aceste condiții, nu ne rămâne decât să ne întrebăm unde a greșit Constanța în toți acești ani, de nu a reușit să-i convingă pe români că, în cazul în care ar fi să-și schimbe domiciliul, Constanța să fie în topul preferințelor.

„Județul Constanța e un pol al rușinii. Niciun parc industrial pentru un județ cu port, aeroport, acces la autostradă, acces la trafic fluvial. Niciun proiect major de atragere a investitorilor, niciun proiect industrial care să nu fie dependent de mare. Nicio dezvoltare pe orizontală a industriei. Administrația județeană a asistat nepăsătoare la depopularea masivă, la exodul specialiștilor. Pentru Consiliul Județean acaparat de PSD a fost mai simplu să organizeze bâlciuri decât să construiască pentru viitor. Dacă nu ne trezim, Constanța va fi un județ îmbătrânit, cu tineri care vin doar vara să lucreze pe la câte o terasă. Avem centru universitar pe care Constanța a fost incapabilă să-l valorifice, iar asta e din cauza unei grave lipse de viziune pe care PSD a manifestat-o în legătură cu dezvoltarea întregului județ, de aproape 20 de ani!”, susține Mihai Lupu, candidat PNL la președinția Consiliului Județean.

Liberalul are perfectă dreptate și e suficient să tragem cu ochiul la Cluj, de exemplu, o paralelă pe care ne permitem să o facem pentru a vedea concret de unde s-a plecat și unde s-a ajuns în aceeași perioadă în care Constanța a stagnat. În urmă cu vreo două decenii, Clujul, asemenea Constanței, nu era decât un oraș prăfuit, care nu se făcea plăcut nici dacă erai turist, darămite să ai în minte să-ți construiești o viață acolo. Totuși, față de Constanța care a rămas în aceeași paradigmă, azi, Clujul se află în preferințele românilor când vine vorba despre orașul pe care l-ar alege pentru a se muta, dacă ar fi să-și schimbe actualul domiciliu. Calitatea vieții, serviciile de sănătate de calitate, sistemul educațional universitar, piața ofertantă a locurilor de muncă, viața cultural-artistică antrenantă, industria IT și din alte domenii reprezintă câteva dintre motivele care i-au convins pe români că în Cluj pot avea un trai decent, fără lipsuri, se arăta într-un studiu efectuat la nivelul anului 2017 de către Banca Mondială, studiu care plasa Clujul în topul preferințelor românilor, urmat de București și Timișoara. Constanța, deși dispune de deschidere la tot ceea ce îi trebuie pentru a fi atractivă pentru investitori, e ocolită de mediul de afaceri, din cauza autorităților care nu au înțeles că e de datoria lor să genereze oportunități. Fără proiecte de anvergură și fără o viziune concretă și în acord cu realitatea, Constanța se va zbate în continuare să supraviețuiască doar sezonier, așa cum se întâmplă în prezent. Constanța trage ponoasele unei administrații dezastruoase, din cauza celor care n-au vrut să investească în proiecte majore, cu beneficii pe termen lung.

„Conducerea PSD-istă actuală nu va admite niciodată că a trecut cu succes examenul incompetenței, ci va căuta întotdeauna scuze sau să arate câteva cârpeli realizate pe ici-pe colo. PSD a avut suficient timp să dovedească, dar nu a făcut-o, neștiind cum să reacționeze provocărilor timpurilor, așa cum au știut prea bine să speculeze alte orașe. Fără viziune, nu există dezvoltare. Fără implicare, nu există progres, iar PSD aplică aceste ‹‹tactici›› cât se poate de conștient. După 20 de ani, Constanța are șansa să se lase pe mâinile unui manager care a dovedit că poate fi performant, prin proiectele derulate cu succes în mediul privat, acolo unde, dacă nu ești competitiv, n-ai nicio șansă să răzbați. Spre deosebire de PSD, plictisit să răspundă nevoilor oamenilor și adept al unei atitudini zeflemiste, PNL se prezintă în această cursă electorală cu un om care știe exact că nu are voie să nu aibă soluții la oricare dintre problemele și provocările pe care funcția de președinte de Consiliu Județean le implică. Avem datoria de a le reda oamenilor încrederea că și în Constanța #sepoate!”, a completat Lupu.

Comandat de Partidul National Liberal – Filiala Constanța Executat de FOCUSPRESS ONLINE SRL – portal: www.focuspress.ro Cod AEP mandatar financiar coordonator: 21200012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.