Mai multe accidente în 2021, până acum, în Constanța, față de anul trecut: au murit 36 de persoane

0
160
Accident rutier în Valu lui Traian. FOTO SAJ Constanța

În acesta perioadă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța intensifică activitățile desfășurate pe linie rutieră, în vederea prevenirii accidentelor rutiere soldate cu rănirea gravă sau decesul persoanelor implicate în acestea.

La nivelul județului Constanța, în primul semestru al anului 2021, au fost înregistrate 518 accidente rutiere, în comparație cu 371 produse în aceeași perioadă a anului trecut și 536 de accidente înregistrate în primul semestru din anul 2019. Din evenimentele produse, a rezultat decesul a 36 de persoane în anul 2021, 23 de persoane în anul 2020 și 34 de persoane în anul 2019.

În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor și pietonilor, și viteză neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară.

Majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților.

„Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele de circulație, în mod special a celor care circula cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe“, transmit reprezentanții IPJ Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.