Mai multe acuzații aduse omului de afaceri Gabriel Comănescu, de un angajat, au ajuns în atenția procurorilor

6
8190
Gabriel Comănescu

Gabriel Comănescu, proprietarul Grup Servicii Petroliere (GSP), este acuzat de un angajat al GSP Holding SRL că, în loc să își plătească angajații, cheltuie banii firmei pentru exploatarea unui iaht, care ar fi deținut de acesta. „Luați măsuri, vă rugăm! Vrem să ne primim salariile!“, se arată într-o scrisoare trimisă de angajat pe adresa redacției. Aceasta a fost trimisă, printre altele, și la DNA București, iar în acest moment se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, conform răspunsului primit de la Biroul de Informare și Relații Publice al DNA. Contactat de Focus Press, atât telefonic, cât și prin mesaje, Gabriel Comănescu nu a răspuns.

La adresa redacției Focus Press a ajuns o scrisoare prin care destinatarul arată că atât acesta, cât și alți angajați au restanțe salariale de până la un an. „Greve, greve ale foamei, proteste în fața companiei și în fața vilei lui Comănescu, controale de la ITM: nimic nu-l mișcă pe Comănescu să-și plătească oamenii“, se arată în document. Atât el, cât și colegii lui au ales să nu se semneze, deoarece le este teamă de consecințe.

Expeditorul susține că veniturile unor firme deținute de Gabriel Comănescu sunt utilizate de acesta în interes personal. Ar fi vorba de iahtul Sea Ranger, aflat sub pavilion Malta, despre care angajatul ne scrie că „toate costurile presupuse de exploatare a yacht-ului“ sunt suportate de către firmele GSP Offshore SRL și GSP Logistics SRL. Totodată, acesta adaugă că iahtul se regăsește în cadrul flotei manageriate de către GSP Offshore SRL.

GSP Offshore SRL a fost înființată în anul 2016, administratorul acesteia fiind Gabriel Comănescu. Firmele GSP Offshore BV (100%) și GVC Investment BV apar ca asociate. Acestea au sediul în Olanda. GSP Offshore SRL a avut în anul 2021 o cifră de afaceri de 784.761.603 lei, un profit net de 21.980.948 de lei și 787 de angajați. Firma se ocupă cu „activități de servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale“, potrivit listafirme.ro.

*Nu am putut verifica informațiile conform cărora Gabriel Comănescu a folosit banii firmei pentru exploatarea iahtului Sea Ranger, însă am aflat câteva detalii despre ambarcațiune și alte firme din străinătate, în care apare omul de afaceri, care nu a răspuns apelurilor noastre telefonice și nici mesajelor, pentru a comenta acuzațiile. Reamintim că acestea sunt verificate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la acest moment.

Iahtul SEA RANGER apare înregistratat în Panama

Conform site-ului vesselfinder.com, Sea Ranger apare în dreptul GSP Bigfoot 5 Corp din anul 2014, sub pavilionul Maltei. Potrivit site-ului balticshipping, Grup Servicii Petroliere deține acest iaht. Acesta a fost construit în anul 1973. Are peste 77 de metri lungime și 13 metri lățime, conform marinetraffic.com. Compania GSP BIGFOOT 5 Corp din Panama a fost înființată în anul 2011. Mai multe detalii puteți citi aici.

Angajatul GSP Holding face referire, în scrisoare, și la alte firme pe care omul de afaceri Gabriel Comănescu le-ar fi înregistrat în străinătate.

Acesta aduce acuzații și susține că Navymar Shipping Company Limited și Navymar Middle East sunt „instrumente de evaziune a taxelor de salarii, atât pentru personalul care lucrează pe mare, cât și parțial ale celor care lucrează la uscat“. Aceste informații nu au putut fi verificate, însă am obținut informații despre alte firme în care apare numele lui Gabriel Comănescu.

Gabriel Comănescu apare ca director al unor firme înregistrate în Cipru

Navymar Shipping Company Limited este o firmă înregistrată în Cipru și înființată în anul 2007. Gabriel Comănescu apare ca director. Emil Militaru și Cristina Constanța Ghețea sunt celelalte nume care apar în dreptul firmei, potrivit opencorporates.com. Omul de afaceri Gabriel Comănescu apare ca director la alte trei firme din Cipru: GVC DEEP DRILLER LIMITED, GVC HOLDING COMPANY LIMITED și GVC INVESTMENT COMPANY LIMITED. La fel ca în cazul Navymar Shipping Company Limited, Emil Militaru și Cristina Constanța Ghețea sunt celelalte nume care apar și la aceste firme, ca directori, potrivit sursei citate mai sus.

Aici puteţi citi scrisoarea integrală care a ajuns la redacţia Focus Press:

Petruț IACOB

6 COMENTARII

 1. Oameni buni!
  Dacă puteți face ceva ptr angajații GSP, vă rugăm mult ptr aceasta. Sunt salarii neplătite de 14 – 15 luni și poate chiar mai mult. Suntem mai mult decât disperați!

 2. Si nu este tot
  Cu complicitatea politica sa ajuns in situatia aceasta. De vazut doar procesele care au fost si sunt pe rol pentru recuperarea drepturilor salariale din ultimi ani . De vazut si cum ITM Constanta ( o sleatca de golani )dau amenda minima la GSP . Avem o lege care ar trebui sa traga la raspundere administratorul , pentru neplata drepturilor banesti .

 3. Și eu am lucrat pe DD2 era la 100m de mal la Agigea și am restanta de 2000$ oricum nu se va întâmpla nimic el este un PIon
  In spatele acestui PION(G.C) este Traian Bădescu , Isărescu și un American
  Nu va fi nici o schimbarea lumea poate sa moara de foame ca pe el îl doare in cot

 4. Comănescu are protecțe la nivel înalt atât politic, economic fiind unul din finii lui Isaresc cat si din partea celor cu studii terminate la ANI. E unul care i- a facut milionari pe multi, are pe statul de plata inclusiv oameni care lucreaza la ministerul economiei, MS, ACROPO de unde obtine avize in baza unor inspectii masluite pe platformele de foraj. Platformele au fost renovate pe hartie prin contracte cu GSP Shipyard, mai mult vopsite decat reparate iar banii fiind spalati prin conturi offshore, inclusiv a inlocuit televizoarele din hotelul Vega cu televizoare noi cumparate pentru platforma Uranus, unde a adus televizoarele vechi din hotelul de 5^ si multe altele dar nu intereseaza nici o institutie din Romania 😆

 5. Toți cei înșelați,păgubiți și amenințați,să pună mână de la mână și să apeleze la un cecen…Soluția asta este valabilă și pentru majoritatea dejecțiilor clasei politice de la noi.Nu merge cu greve,ieșiri în stradă și petiții online!Au ajuns să se pișe pe noi și să spună că plouă.

 6. Comanescu are pe constiinta oamenii care au murit pentru ca nu au avut cu ce sa-si plateasca operatiile, salariile fiindu-le neplatite de zeci de luni. Se stie ca cei care apwleaza la judecata, fie firme fie oersiane fizice, poate vor reusi sa-si primeasca banii, dar daca esti angajat al GSP, esti dat afara, iar daca esti firma, vei “beneficia” de atentie speciala, din partea organelor de control ale statului pe care le controleaza comanescu, prin cei pe care ii sponzorizeaza si sunt la conducerea lor. Comanescu ca si iliescu sunt criminali care bebeficiaza de protectia statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.