Mai multe firme sunt interesate de achiziția de peste 20 de milioane de lei, lansată de Primăria Constanța, pentru proiectul „Perdeaua Verde“. Printre acestea se află firme cunoscute, care au mai încheiat contracte cu Municipalitatea. Una dintre ele este Hidro Salt B 92 SRL, care se ocupă de reabilitarea Bulevardului Lăpușneanu.
Cinci asocieri de firme au depus oferte în cadrul achiziției. Este vorba despre:
- Almma Contractors Group SRL – Tiab – Total Design Studio – ABC VAL
- Sigeco Tecnis – Justin’s Design Gmbh Stuttgart Sucursala Oradea – Quick Service – Transpetru Serv – Fun Attraction Expert Service SRL
- Hidro Salt B 92 SRL – Amteh MRS – SC Terra General Contractor SRL – Sion Solution – Royal N Servicii – Omega Star Sistems SRL – Totul Verde
- RO-Verde Landscaping SRL – SC Street Lighting SRL – Garden Center Grup SRL – Cris Garden – General Security
- Optica Sofia – Thales Systems Service – Fraicom SRL – Afa Special Logistic – Hiwaters Solutions – Arima Electroinstal SRL.
Hidro Salt B 92 SRL şi Trace Group Hold PLC au încheiat un contract, în anul 2021, pentru proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia“. Almma Contractors a obținut contractul pentru reamenajarea parcului de la Gară, Sigeco Tecnis a câștigat contractele pentru reparațiile din parcul de la Far și a piațetei de la Dacia, RO-Verde Landscaping SRL, în asociere cu Garden Center Grup SRL au obținut contracte pentru reamenajarea unor locuri de joacă în Constanța, în timp ce Fraicom este o firmă subcontractantă în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța“.
La începutul lunii septembrie a.c., Primăria Constanța a lansat achiziția pentru obiectivul de investiții „Perdea Verde“. Valoarea acesteia este de 17.057.454,77 lei fără TVA, adică 20.298.371,18 lei cu TVA (4.102.852 de euro).
Detalii despre proiect
Concret, administraţia locală își dorește amenajarea unui parc în zona Constanța Sud. Este vorba de amplasamentul de pe E87 / DN39 / Șoseaua Mangaliei, la intersecția cu DN39E, în partea de sud a municipiului Constanța, la limita intravilanului și a Municipiului Constanța (la limita cu Unitatea Administrativ-Teritorială Agigea), după cum se arată în studiul peisagistic, proiectat de Tera Design Studio SRL.
Proiectul va fi realizat cu fonduri externe nerambursabile, puse la dispoziție de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operațional Regional Regiunea de Dezvoltare Sud – Est 2021 – 2027, Prioritatea 2 – O regiune cu comunități prietenoase cu mediul, Obiectivul Specific 2.7. – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare, Acțiunea 2.4. – Susținerea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii verzi în zonele urbane, inclusiv prin valorificarea terenurilor publice neutilizate, scrie în Caietul de sarcini.
Suprafața totală a amplasamentului este de circa 42.947 de metri pătrați (suprafețele din acte înscrise în Cartea Funciară) și de circa 39.913 metri pătrați (suprafețele din măsurători înscrise în Cartea Funciară).
Durata contractului de execuție a lucrărilor va fi de 14 luni, din care durata efectivă pentru execuția lucrărilor va fi de un an.
Petruț IACOB