Mai multe proiecte în derulare la Oltina. Primarul Ștefania Cealera a reușit să acorde burse elevilor

0
1747
Ştefania Cealera

Oltina este o comună în județul Constanța, Dobrogea, România, formată din satele Oltina (reședința), Răzoarele, Satu Nou și Strunga. Pe teritoriul satului reședință s-au descoperit ruinele așezării antice Altenum (Altina). Din septembrie 2020 cetățenii au decis să o aleagă în fruntea comunei pe Ștefania Cealera de la PSD, primarul anterior fiind de la PNL. Se pare că locuitorii din Oltina au decis că este nevoie de o schimbare, iar Ștefania Cealera a venit cu un program de guvernare care, în cele din urmă, i-a adus fotoliul de primar.

Ștefania Cealera vine din mediul privat, unde conducea o asociație agricolă. Cele mai importante priorități pentru acest mandat sunt educația, economia, infrastructura, cultura și nu în ultimul rând atragerea de fonduri europene. Totodată, în ceea ce privește administrația publică, noul primar își dorește finalizarea proiectelor existente, asigurarea pazei publice pentru siguranța cetățeanului, pază, ordine și curățenie în cimitire și asigurarea iluminatului public pe toate străzile comunei. Câteva dintre aceste proiecte sunt începute deja, iar primarul spune că toate sunt importante și se ocupă de continuarea fiecăruia în parte.

Acum continuăm proiectele începute deja. Avem reabilitarea grădiniței din Oltina, construirea unui Centru Social și a unei Cantine Sociale și înființarea sistemului de canalizare pentru apă uzată. Totodată, mai avem ca proiecte reabilitarea Căminului Cultural și reabilitarea și redimensionarea rețelei de apă, ambele pentru satul Răzoarele. Mai avem și modernizarea sistemului de iluminat cu lămpi, deci avem ceva proiecte de continuat și sperăm să le terminăm cât mai repede. Ca și proiecte noi am în plan asfaltarea drumurilor spre Satu Nou și spre Viile, drumurile C48 și C49, trebuie să continui și proiectul de canalizare și sper să obținem finanțarea”, a precizat Ștefania Cealera.

Revenind la ceea ce a promis cetățenilor, la domeniul învățământ, aceasta a precizat în programul său de guvernare că își dorește stimularea preșcolarilor și școlarilor prin acordarea de burse de studiu, de merit și burse sociale, dar și prin excursii în afara localității și premii elevilor meritoși. Iată că a reușit să acorde burse de studiu și de merit elevilor claselor V-VIII.

Ca și proiect al meu de când am venit la conducerea comunei am reuși să dau burse la copii. Am aprobat printr-o hotărâre de consiliu local acordarea de burse de merit și de studiu. Cele de studiu sunt în cuantum de 50 de lei, iar cele de merit de 100 de lei”, a mai adăugat primarul.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.