Mai multe țări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții

0
4680
Aeroportul International București. FOTO Bucharest Airports

Din cauza situației evoluției cazurilor de îmbolnăvire cu COVID 19, multe țări din Europa au interzis accesul sau au impus restricții pentru cetățenii români.

Țările care nu au încredere în români sunt:

I𝗧𝗔𝗟𝗜𝗔
Începând cu data de 24 iulie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile, anterioare sosirii în Italia, sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile. Autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până pe data de 7 octombrie.

G𝗘𝗥𝗠𝗔𝗡𝗜𝗔
Autoritățile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din România, stabilită în contextul pandemiei de COVID-19. Aceasta a intrat în vigoare la data de 2 septembrie. Conform actualizării, județele Gorj și Neamț au fost retrase din categoria de risc.

U𝗡𝗚𝗔𝗥𝗜𝗔
Autoritățile ungare au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, care au intrat în vigoare de marţi, 1 septembrie. Conform acestora, cetățenii străini nu pot intra în țară în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor care fac obiectul unei derogări.

GR𝗘𝗖𝗜𝗔
Măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, se aplică începând cu data de 17 august tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, pe cale terestră și maritimă, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.