Mai sunt doar două locuri libere la ATI în județul Constanța

0
1291
Paturi pe Secția ATI. FOTO Focus Press

Mai sunt doar două locuri la Terapie Intensivă în tot județul Constanța. La Spitalul Județean de Urgență din Constanța mai este un loc liber și încă un pat la Spitalul Municipal Mangalia, potrivit ultimei raportări a Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Locurile la ATI sunt o adevărată problemă în județul Constanța, județ care este primul pe țară în ceea ce privește rata de infectare din ultimele 14 zile. În cursul zilei de marți, 1 decembrie, a.c, incidența la mia de locuitori a fost de 7.48 și s-au înregistrat un număr de 312 cazuri noi de COVID-19.

Nu stăm bine nici în ceea ce privește numărul locurilor disponibile din unitățile medicale COVID și suport COVID din județ. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 136 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 106 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 42 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 32 ocupate).

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.