MAI: Sunt în lucru 370 de dosare penale pentru falsificarea certificatelor de vaccinare, sunt cercetate peste 850 de persoane

0
296
Foto - profit.ro

Aproape 370 de dosare sunt în lucru în acest moment privind eliberarea de certificate de vaccinare false, anunță Ministerul de Interne, citat de EuropaFM.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, peste 850 de persoane sunt cercetate penal în legătură cu falsificarea sau utilizarea unor astfel de certificate.

„În prezent sunt în lucru 366 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a peste 1100 de certificate și adeverințe de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 868 de persoane.

Pentru exemplificare, vă reamintesc de cazul aflat în cercetarea polițiștilor din cadrul IPJ Timiș. Dosarul a fost întocmit după ce mai multe persoane s-au prezentat la spitalul de boli infecțioase „Doctor Victor Babeș” din Timișoara cu simptomatologie gravă de infectare cu virusul SARS-CoV-2 prezentând un certificat de vaccinare la internare, dar au recunoscut ulterior în fața cadrelor medicale că, de fapt, nu s-au vaccinat”, a spus Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.