Maia Sandu vede ca singura cale de supraviețuire a Republicii Moldova aderarea la Uniunea Europeană

0
148
Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. FOTO Facebook/Maia Sandu

Aderarea la UE reprezintă acum singura cale de supraviețuire pentru Republica Moldova, va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică și va face țara mai sigură, a declarat Maia Sandu, într-un interviu acordat postului de televiziune japonez NHK.

„Aderarea la UE ne va consolida securitatea, ne va oferi mai multe oportunități de dezvoltare economică. Apartenența la UE este singura cale de supraviețuire pentru noi”, a spus ea, potrivit sursei citate, transmite stiripesurse.ro

Referindu-se la perspectivele discuțiilor privind aderarea la NATO, președintele moldovean a menționat că “prezența militarilor ruși în regiune (Transnistria) împiedică negocierile la acest subiect”.

Șefii de stat și de guvern ai UE au aprobat, în cadrul summitului de la Bruxelles din 23 iunie, acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniune pentru Ucraina și Republica Moldova. Țările trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv reforme, pentru a începe negocierile de aderare.

Obținerea statutului de țară candidată reprezintă începutul drumului către aderarea la UE. Autoritățile din regiunea nerecunoscută Transnistria și din autonomia găgăuză au criticat decizia, afirmând că aceasta a fost luată fără consultare publică și nu a fost transparentă.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.