Majorarea pensiilor cu 40% a fost votată în Parlament. PNL va ataca legea la CCR

0
441
sursa foto: digi24.ro

Parlamentarii au votat marți, 22 septembrie, a.c., amendamentul depus de PSD la proiectul de rectificare bugetară care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, în loc de 14% cum a stabilit Guvernul. PNL a anunțat că va ataca la CCR modificările. În discursul susținut înaintea votului, fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a spus că Guvernul ar avea bani pentru majorarea pensiilor cu 40%, dar vrea să lase milioane de români în sărăcie.

Amendamentul privind majorarea cu 40% a pensiilor a primit 242 de voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” şi 11 abţineri. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Plenul Parlamentului s-a reunit marţi, la 13:00, pentru dezbaterea proiectelor privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an, care includ amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%.

Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a susținut, înaintea votului din Parlament pe proiectul de rectificare bugetară, că Guvernul are bani pentru majorarea pensiilor cu 40%, dar vrea să lase milioane de români în sărăcie.

Nu trebuie să uităm că ați împrumutat țara cu peste zece miliarde de euro. Ne reproșați nouă când guvernam că o să plătească banii îmărumutați și nepoții. Am scăzut datoria publică până la 35% (…) Să nu uităm că vă împrumtați de cinci ori mai mult decât PSD și acești bani nu se văd nicăieri. Nu ați cheltuit bani în această pandemie pentru că ați lăsat totul în seama autorităților locale. Nu ați introdus bani în creșterea veniturilor românilor”, le-a reproșat fostul ministru liberalilor, potrivit realitatea.net. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.