Mamaia: gunoaie aruncate la întâmplare de constructorul unui club, ape uzate deversate în mare şi mult praf

0
614
Constrcuţii în Mamaia Nord

Construcțiile din stațiunea Mamaia și Năvodari par să nu se mai oprească. Tot mai multe persoane își ridică blocuri, hoteluri, vile în aceste zone, dar nu toți țin cont și de mediul înconjurător. Astfel, la Agenția pentru Protecția Mediului au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la poluarea rezultată în urma unor deversări de ape uzate în Marea Neagră și cu privire la depozitarea deșeurilor.

În anul 2019, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CN ACN S.A.) a descoperit deșeuri pe malul drept al Canalului Poarta Albă-Midia, Năvodari, mai precis, zona Mamaia Sat, ce proveneau din construcția unui club. Situaţii de acest gen s-au repetat şi în 2020.

„De la începutul anului 2020 și până în prezent la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța au fost înregistrate pentru zona Mamaia-Năvodari: trei sesizări pe depozitare deșeuri, două sesizări pe zgomot, patru sesizări privind deversarea de ape uzate în Marea Neagră și patru sesizări pe praf”, au precizat, pentru Focus Press, reprezentanţii APM, într-un răspuns oficial adresat ziarului nostru.

Aceste sesizări au fost direcționate, ulterior, către Primăria Năvodari, Garda Națională de Mediu- Comisariatul județean Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, instituții abilitate să ia măsuri.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.