Managerul Institutului “Ana Aslan”, trimis în judecată în proiectul “Anotimpuri la borcan”

0
217
FOTO ziarulbursa.ro

Managerul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie “Ana Aslan”, Anca Elena Ștefan, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar de fraude cu fonduri europene, în legătură cu derularea unui proiect intitulat “Anotimpuri la borcan”. Anca Elena Ştefan este acuzată de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, infracţiune săvârşită pe vremea când era preşedinte al Asociaţiei REACT.

Procurorii DNA susțin că în cursul anului 2014, între Anca Elena Ştefan şi Autoritatea de Management – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM – POSDRU) s-a încheiat un contract de finanţare ce avea ca obiect proiectul “Anotimpuri la borcan”, cu o valoare totală de 6.250.616 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituia dezvoltarea şi promovarea economiei sociale prin înfiinţarea şi dezvoltarea a 12 structuri în cadrul cărora urmau să fie create şi menţinute 60 de locuri de muncă sustenabile pentru persoane vulnerabile. Practic, prin acest proiect au fost înfiinţate magazine şi mici fabrici în mediul rural, unde se produceau şi comercializau conserve folosind produse locale. De asemenea, în aceste unităţi au fost angajate persoane vulnerabile, care aveau probleme de integrare pe piaţa muncii.

În perioada martie – decembrie 2016, deşi a ştiut că are obligaţia să returneze către Autoritatea de Management banii necheltuiţi de către entităţile create, în total 430.052 lei, Anca Elena Ştefan ar fi schimbat destinaţia acestor sume de bani folosindu-le în alt scop, cea mai mare parte fiind transferată în conturile sale şi ale fostului său concubin. DNA precizează că prejudiciul a fost integral recuperat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.