Managerul Spitalului Medgidia, mesaj pentru constănțeni: Nu există salvatori miraculoși; suntem aici să ajutăm sută la sută

0
1560
Spitalul Municipal Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia a fost desemnat spital de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, tot aici ajung și femeile însărcinate infectate cu noul coronavirus. Managerul Eugen Dumitru Aglițoiu a declarat, pentru Focus Press, faptul că, la acest moment, un singur pacient cu virusul SARS-CoV-2 este internat în spital. Va rămâne acolo atât timp cât este necesar din punct de vedere medical. Până acum au ajuns în atenția cadrelor medicale 60 de pacienți suspecți, cât și confirmați cu noul coronavirus.

Tot aici au avut loc și patru nașteri, paciente care înainte de a ajunge la spital au stat în carantină și în izolare. Din fericire, nicio mămică și niciun nou-născut nu a fost confirmat cu COVID-19. În atenția medicilor ajung atât pacienți din județul Constanța, cât și din județul Tulcea. Toți sunt tratați cu maximă atenție, respectându-se toate protocoalele aflate în vigoare „ca la carte”. Spitalul Municipal Medgidia dispune de aproximativ 10 ventilatoare.

Nu avem niciun pacient intubat, în stare gravă”, a declarat managerul.

Unitatea sanitară a fost dotată cu trei tunele de decontaminare, pentru siguranța angajaților, iar în perioada următoare urmează să primească și un aparat de testare RT- PCR. De menționat și faptul că toți angajații vor fi testați. Vor fi efectuate peste 400 de teste rapide. Manegerul Eugen Dumitru Aglițoiu a dorit să transmită, prin intermediul Focus Press, un mesaj de conștientizare pentru populația județului Constanței ținând cont de faptul că se apropie sărbătorile pascale:

Îmi doresc din tot sufletul să înțeleagă că numai împreună putem trece prin asta. Nu există salvatori miraculoși. Există doar oameni cerebrali și oameni care își pierd echilibrul. Să înțeleagă că suntem oameni, nu suntem supraoameni, dar suntem aici să ajutăm pacienții sută la sută”.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.